Utolsó filmjét rendezhette Woody Allen, az eltörléskultúráról is beszélt a rendező

Woody Allen a hétvégén visszatért a Velencei Filmfesztiválon a Coup de Chance című rendezésével, amely az ötvenedik, a rendező elmondása szerint pedig nagy valószínűséggel a utolsó filmje.

A francia nyelvű produkció főként európai finanszírozással készült, mivel annak anyagi támogatása az Egyesült Államokban nehézségekbe ütközött. Ehhez kapcsolódóan Allen megjegyezte, hogy már nem érzi azt, hogy 87 évesen már nem biztos abban, hogy ezt a munkát szeretné csinálni.

“Annyi filmötletem van, hogy kísértésbe esnék, ha könnyű lenne finanszírozni. De ezen túlmenően nem tudom, hogy megvan-e bennem az a lendület, hogy kimozduljak és sok időt töltsek pénzszerzéssel” - mondta a rendező.

A Variety magazinnak adott interjúban mindemellett számos fontos társadalmi kérdés kapcsán is megszóltalat a rendező, így többek között a MeToo mozgalommal kapcsolatban is kifejezte a támogatását.

“Úgy gondolom, hogy minden olyan mozgalom, amelynek tényleges haszna van, amely valami pozitívumot hoz, mondjuk a nők számára, jó dolog. Ha butasággá válik, akkor butaság. Olvastam olyan eseteket, ahol nagyon hasznos volt, ahol a helyzet nagyon jótékonyan hatott a nőkre, és ez jó. Amikor olyan eseteket olvasok az újságban, ahol ez butaság, akkor az ostobaság” - jegyezte meg Woody Allen, ez utóbbi kijelentését viszont bővebben is kifejtette.

“Butaság, tudod, amikor ez nem igazán feminista kérdés vagy a nőkkel szembeni igazságtalanság kérdése. Amikor túlságosan szélsőségesen próbálnak problémát csinálni belőle, amikor valójában a legtöbb ember nem tekintené ezt semmiféle sértő helyzetnek” - tette hozzá a rendező.

“50 filmet csináltam. Mindig nagyon jó szerepeket adtam a nőknek, mindig voltak nők a stábban, mindig pontosan ugyanannyit fizettem nekik, mint a férfiaknak, több száz színésznővel dolgoztam együtt, és soha, egyetlen egyszer sem panaszkodott egyikük sem” - mondta Woody Allen.

dráma | krimi | romantikus | vígjáték

Fannynak és Jean-nak mindene megvan, ők az ideális pár: szakmai életükben kiteljesedtek, Párizs előkelő negyedeiben élnek egy pompás lakásban, és úgy tűnik, ugyanolyan... több»