Ritkán fordul elő, hogy egy filmre annyit kell várniuk a mozirajongóknak, mint az Új mutánsokra, amely több évnyi halasztás után idén nyáron debütál.

A Fox még 2018 áprilisban szerette volna eredetileg bemutatni Az új mutánsokat, majd 2019 februárjára, végül augusztusra halasztották a premiert. Bár a stúdió azt szerette volna elkerülni, hogy film a  Deadpool 2 árnyékába kerüljön, a dolgok végül odáig fajultak, hogy maguk a rajongók is kezdtek kételkedni abban, hogy Az új mutánsok csakugyan megjelenik-e majd.

Az új mutánsok mindenesetre valami teljesen mást hoz majd, mind a megelőző X-Men franchise-hoz köthető produkciók, az már az első előzetesek alapján is nyilvánvaló volt, hogy az új irányvonal a horror felé mutat majd, és nincs ez másként az új trailerrel sem. Kétségtelen, hogy a film jócskán bővelkedik majd a hátborzongató elemekben.

A történetünk egy pszichiátriai osztályon indul, ahol néhány különleges képességekkel rendelkező fiatalt kezelnek, rövidesen azonban különös és sötét erők szabadulnak el, a srácoknak pedig nem csupán a képességeikre lesz szükségük, hanem egymásra is, ha túl szeretnék élni az eseményeket.

Az új mutánsok ígéretes szereposztást vonultat fel, a produkció fedélzetén van ugyanis Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Blu Hunt és Henry Zaga, a bemutatóra pedig csakugyan nem kell sokat várni, hiszen a film augusztus 27-én érkezik a mozikba.