Tavaly nagy siker volt a Mosolyogj című thriller, a közönség és a kritikusok is szerették. Előbbire bizonyíték, hogy a produkció 217 millió dolláros összbevételt hozott szerény, 17 milliós költségvetése mellett.

A kellemes meglepetésben több tényező is szerepet játszott. Parker Finn forgatókönyvíró-rendező a saját rövidfilmjéből készített egész estés mozit (Laura Hasn’t Slept /Laura nem aludt/), pontosan érezve, hogyan kell 11 percnyi riogatásból majdnem kétórás rémálmot alkotni. A főszereplő Sosie Bacon – Kevin Bacon lánya – szintén telitalálat volt, szinte egyedül is elvitte volna a hátán az egész filmet.

Mosolyogj 2-ről egyelőre nem sokat lehet tudni azon kívül, hogy szintén Parker Finn rendezi – a Paramount stúdió nem ereszt el egy tehetséget, ha felbukkant –, és jövő ősszel mutatják be. Mivel az első film lezárt egésznek is tekinthető, a másodikban valószínűleg nem az eddig megismert karakterek sorát követhetjük tovább, hanem új hősök tűnnek fel. A téma és az alapmotívumok eddig csak visszafogottan voltak kifejtve, ezért nyilván többet tudhatunk majd meg a vándorló átok mibenlétéről és a rettenetes mosolydémonról is – tippel a GameRant.

Ami az első rész végén premier plánban látható mosolydémont illeti, ez az entitás horrorrajongók szerint olyan jól sikerült, hogy alighanem találkozunk majd hozzá hasonlókkal a műfaj más filmjeiben. Hiszen a rémálom is ragadós, mint a mosoly.

65 Mosolyogj  (2022)

horror

SkyShowtime (2023.02.14.)

Miután tanúja volt egy bizarr, traumatizáló esetnek, amely egy betegével történt, Dr. Rose Cotter olyan ijesztő dolgokat tapasztal, amelyekre nem tud magyarázatot adni. Rose-nak a... több»