Eredetileg Az idol  című sorozat hat epizódból állt volna. Az HBO azonban váratlanul bejelentette, hogy az 5. epizód, amely most vasárnap kerül adásba, az évadzáró lesz.  

A showbiznisz sötét szatírájaként meghirdetett sorozat világpremierje a Cannes-i Filmfesztiválon volt. Sajnos a kritikusok körében nem talált meleg fogadtatásra. Az alkotókat többek között azzal vádolták, hogy túlhangsúlyozzák a szexet, népszerűsítik a nemi erőszak kultúráját és kétségbeesetten próbálnak botrányt kelteni. 

A sorozat Sam Levinson (Eufória), Reza Fahim és a pop megasztár The Weeknd közös projektje. Az idol már jóval az HBO-n való debütálása előtt hatalmas indulatokat kavart. Először is, Amy Seimetz rendező művészi nézeteltérések miatt távozott a forgatásról, aminek következtében Levinson került a kamera mögé.

Nem sokkal később a Rolling Stone magazin egy terjedelmes cikket közölt, amelyben részletesen bemutatta a történet kulisszák mögötti készítését. A cikkből kiderült, hogy a forgatáson hihetetlen káosz uralkodott. Az alkotók képtelenek voltak megegyezni, aminek következtében a forgatás túl hosszan húzódott el. Nem hivatalosan azt mondják, hogy a késések miatt Az idol költségvetése több tízmillió dollárral megnőtt.  

A történet

A sorozat főszereplője a népszerű énekesnő, Jocelyn (Lily-Rose Depp). Idegösszeomlás miatt a lánynak abba kellett hagynia utolsó turnéját. Most azért küzd, hogy visszanyerje státuszát, mint Amerika legnagyobb és legszexibb popsztárja. A zene iránti szenvedélyét Tedros (Abel "The Weeknd" Tesfaye), egy pimasz éjszakai klubtulaj ébreszti fel újra. Vajon ez a találkozás lehetővé teszi Jocelyn számára, hogy új magasságokba emelkedjen? Vagy saját lelkének legsötétebb bugyrait fedezi fel?

48 Az idol  (2023)

dráma | erotikus

Egy guru és egy modern kori szekta vezetője bonyolult kapcsolatba kerül egy feltörekvő popbálványával. több»