A Trónok harca utolsó évadát általános elégedetlenség kísérte, becsúszott néhány komolyabb (történetvezetés, részek kiszivárgása) és kevésbé komoly baki (kávéspohár, műanyag flakon), a petícióról nem is beszélve. Az HBO egész mostanáig nem kommentálta ezeket.

Nincs könnyű helyzetben az HBO, amikor a Trónok harca záró szezonját kell értékelniük. Mondjanak ugyanis bármit, azt csak nyolcadik évad újraforgatását követelő több mint egy millió aláíró árnyékában tehetik meg. Persze, nem arról van szó, hogy a többség tényleg erre vágyna, de a petíció egy jó platform, hogy kifejezzék az elégedetlenségüket.

A másik oldalon viszont ott van, hogy a műsorszolgáltató rekordnézettséggel zárta az évadot, végső soron egy üzleti alapon működő szolgáltatásánál pedig ez számít igazán.

Az HBO programigazgatója, Casey Bloys a Deadline-nak adott friss interjújában szólalt meg a sorozatzáró évaddal kapcsolatban. Bloyst nem sokkolta a rajongók reakciója, ugyanis úgy véli, teljesen helyénvaló, ha egy olyan szenvedélyes rajongótáborral rendelkező sorozat, mint a Trónok harca, megosztja a nézőket. Bár ez a történetvezetési bakikra szerintünk nem érvényes, azonban, ha eltekintünk ezektől, azért némi igazság van a dologban.

"Úgy vélem, David Benioff és D. B. Weiss rendkívüli munkát végeztek. A földre tettek egy nagy gépet, ami nem egyszerű feladat. Nem tudsz mindenkit boldoggá tenni, de nem is hiszem, hogy erre törekedtek volna" - mondta.

Amikor a portál újságírója arról kérdezte, mikor kerül műsorra a sokat emlegetett előzménysorozat, Bloys mindenkit türelemre intett. "Legyen szó bármilyen sorozatról - előzmény vagy sem -, az utolsó dolog, amit tenni akarsz, hogy sietteted. Le fogjuk forgatni a pilotot, de adunk magunknak időt, hogy jól csináljuk. Abban bízunk, hogy szeretni fogjuk, és előre tudunk vele mozdulni, de nem akarom, hogy bármi, ami a Trónok harca utolsó évadát övezi, hatással legyen erre a folyamatra" - zárta a szavait.

Hogy mikor kerülhet a képernyőkre a spin-off, egyelőre nem lehet tudni, a következő két évre már eléggé be van táblázva az HBO, így esélyes, hogy 2022-ig be kell érnünk George R. R. Martin világa nélkül.