Készül Bruce Lee hivatalos életrajzi filmjeA kép forrása: Passion

Kisebb csoda, hogy a filmipar eddig nem csapott le a legendás színészre és harcművészre, a Bruce Lee családja azonban bejelentette, hogy végre elkészül az ikonikus sztár hivatalos életrajzi filmje.

A kulcsszó a hivataloson van, ugyanis 1993-ban a Universal gondozásában A sárkány - Bruce Lee élete már készült egy film Lee-ről. Bár a produkció jó kritikákat kapott és a mozipénztáraknál is jól szerepelt, azonban az életrajzi aspektusok terén csak Lee özvegyének önéletrajzi könyvére támaszkodott.

A hivatalos életrajzi filmet a színész lánya, készíti a Bruce Lee Entertainment nevű produkciós cégével. A produkció produceri munkálatait Lawrence Grey és Janet Yang látja el.

közleményében elmondta, hogy olyan filmet szeretne készíteni, mely a korábbiakkal ellentétben nem csak apja fizikális képességeire, hanem egyediségére és a harcművészetekkel szemben vallott mély hitére is kitér.

A Bruce Lee Entertainment 2014-ben kezdte meg működését, hogy Bruce Lee személye köré épülő produkciókat készítsen televíziós sorozatoktól kezdve regényeken és képregényeken keresztül egészen az estés filmekig. A cég jelenleg több párhuzamos projekten is dolgozik, olyan nevek bevonásával, mint Justin Lin (Star Trek: Mindenen túl, A törvény nevében) vagy Keanu Reeves .

Arról, hogy mikorra készülhet el a szóban forgó életrajzi film, egyelőre nincsenek információk.