71 Shazam!  (2019)

Az idei év egyik kellemes meglepetésfilmje a Shazam! volt. Már eleve a karakter is rengeteg mókát rejt magában, de sikerült ezt könnyen emészthető, kortól függetlenül is élvezhető formában feldolgozni. Nem is meglepő, hogy a Warner Bros. is látja benne a fantáziát egy folytatás erejéig. Kiderült, mikor kerülhet a mozikba a Shazam! 2.

A Shazam! egy különös szuperhős története, aki civilben egy tizenéves kisfiú. Ennek megfelelően is áll a szuperhős kérdéshez, vagyis maximálisan menő dolognak tartja, de cserébe valójában fogalma sincs, hogyan is kellene csinálni. Még azt sem tudja pontosan, hogy milyen szuperereje van, mivel az egészet egyik pillanatról a másikra sózták a nyakába. Ezt a szerepet pedig egészen hitelesen hozta Zachary Levi, de az ügyeletes gonoszt, Dr. Sivanát játszó Mark Strong sem volt rossz.

Nemrégiben maga Zachary Levi is nyilatkozott egy esetleges folytatásról. Elmondása szerint biztos benne, hogy a második rész mihamarabb el fog készülni, már csak azért is, mert rajta kívül a fontosabb szereplők mind tinédzserek. Amennyiben velük képzelik el a folytatást is – márpedig a karakterek miatt erre jó esély van – akkor nem húzhatják túl sokáig a projektet, hiszen idő közben a színészek felnőnek.

Nos, a legfrissebb hírek szerint a Shazam! 2 2022. április 1-én debütálhat a mozikban. Ez nem is ördögtől való gondolat, hiszen bő negyed évvel korábban, 2021. december 22-én érkezik meg a másik nagyon várt DC-film, a Black Adam, aki történetesen Shazam riválisa.