Robert Downey Jr. idén Oscar-díjat vehetett át az Oppenheimerben nyújtott alakításáért, a rajongók azonban mind tudják, hogy a legemlékezetesebb szerepét a Trópusi viharban hozta.

Danny McBride, Downey Jr. filmes partnere pedig egy eddig nem ismert sztorit osztott meg a rajongókkal a forgatásról a GQ magazinnak adott interjújában. McBride egy robbanóanyag-szakértőt játszott a filmben, aki az egyik kapott egy fülhallgatót, hogy kommunikálhasson a forgatással, mivel karaktere egy őrtoronyban ült a forgatás felett, amellyel valóban összeköttetésben volt a többiekkel.

"Azt hiszem, az egyik felvétel alatt bekapcsolva hagyták Downey mikrofonját, én pedig ott ültem fent, és azt gondoltam: 'Ó, a francba, hallom, amit mond'” - kezdte a történetet McBride. “Beszélt az emberekhez, és végig a szerepében volt. Aztán még azt is láttam, ahogy visszasétál a lakókocsijához, és onnan lentről láttam, és magában beszélt [és azt mondta]: 'Megyek, kicsavarom a gyíkot'” - mesélte a színész, majd hozzátette, hogy Downey Jr. mindehhez még egy dalt is költött.

A Trópusi viharban Downey Jr egy egoista ausztrál színészt alakít, aki a módszeres színészi játékot a végletekig fokozza azzal, hogy "pigmentációs műtétnek" veti alá magát, hogy minél “hitelesebben” formálhasson meg egy fekete személyt. A poén miatt egyébként többen kritizálták a filmet, amellyel Downey Jr. egyébként sosem értett egyet.

“Régen volt egyfajta megértés a közönséggel, és nem azt mondom, hogy a közönség már nem érti meg, viszont azt gondolom, hogy bizonyos határok ma már elmosódtak” - tette hozzá McBride.

akció | háborús | kaland | szatíra | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

A délkelet-ázsiai dzsungelben egy hatalmas költségvetésű filmet forgatnak. Háborús filmsztárok sorát foglalkoztatja, azonban a kiadások ára az egekbe szökik, ezért a stúdió... több»