Vissza a jövőbe 2: 5 jóslat, ami sosem vált valósággá

Számtalan cikk született már arról, miként jósolta meg helyesen a Vissza a jövőbe a jövőbeli technológiát. Robert Zemeckis sok szempontból úttörő trilógiát álmodott a mozivászonra, mely ma is megállja a helyét, és éppolyan szórakoztató, mint annak idején volt. A Michael J. Fox és Christopher Lloyd főszereplésével készült három epizód a filmtörténet megkerülhetetlen klasszikusa, és ezt nem is áll szándékunkban megkérdőjelezni. Cikkünkben azonban most sorra vesszük azokat a Vissza a jövőbe 2.-beli jóslatokat, melyek (sajnos?) máig nem váltak valóra.

Ujjlenyomat érzékelés? Pipa! Video chatelés? Pipa! Zsebben elférő digitális kamerák? Pipa! Hosszasan sorolhatnánk azokat a technológiai eszközöket, melyeket pontosan előre megjósolt a Vissza a jövőbe 2., de vajon Robert Zemeckis mindent tökéletesen előre látott? Az alábbiakban 5 olyan jóslatot mutatunk be, melyekre beteljesülésére továbbra is várnunk kell. Néhányukról pedig azt kívánjuk, inkább maradjanak meg a fikció világában.

1. Precíz időjárás előrejelzés

Bármennyire is örülnénk neki, ha már előző nap pontosan tudnánk, mire számíthatunk a másnapi időjárásától, egy borúsnak ígérkező reggelen jobb, ha magunkhoz vesszük az esernyőnket, biztos ami biztos alapon. 1990-ben talán mi is azt gondoltuk volna, hogy a 2010-es években ez már nem okozhat gondot...

2. Kutyasétáltatás drónokkal

Bár ennek már minden feltétele adott lenne, egyelőre még nem látunk az utcákon drónok által sétáltatott házikedvenceket. A Vissza a jövőbe 2 szerint ez 2015-ben már hétköznapi dolognak számított volna.

3. Dupla nyakkendő

Bár a divat világ néha valóban elő tud állni hajmeresztő dolgokkal, szerencsére a mai napi nem terjedtek el a dupla nyakkendőnk. Talán, ha eleget várunk, egyszer erre is sor kerül majd, és ha így lesz, csak abban bízunk, hogy nem lesz hosszú életű a dolog.

4. Otthoni fúziós reaktor

 Talán ettől a találmánytól vagyunk jelenleg a legtávolabb, bár kétségkívül ki tudnánk használni az előnyeit. A technológia veszélyeit most inkább nem részleteznénk, azonban, ha egyszer mégis beépülnek a hétköznapi életünkbe, valószínűleg már nem fog kellenünk aggódnia amiatt, hogy romba döntünk vele egy fél városrészt.

5. Repülő autók

Egy újabb technológia, mely gyakorlatilag az összes sci-fiben előkerült már, és egy újabb, mely valószínűleg csak idő kérdése. Egyelőre be kell érnünk a kerekekkel, a föld felett autóban száguldozás álmát pedig leghamarabb az unokáink váltatják valósággá.

Ha kíváncsiak vagytok arra is, hogy milyen technológia vívmányokat jósolt meg pontosan a Vissza a jövőbe trilógia, ide kattintva elolvashatjátok az erről szóló korábbi cikkünket.

Repülő autók? Fúziós reaktor? Pontos időjárás előrejelzés? Írjátok meg nekünk kommentben, hogy Ti melyikre voksolnátok?  

kaland | sci-fi | vígjáték

Marty és Doki időutazása ugyan megoldotta a McFly család néhány problémáját, de visszatérésükkor azzal kell szembesülniük, hogy valaki fenekestül felforgatta az időt. Így... több»