83 Sikoly  (1996)

Bárhogy is nézzük a mostanáig négy részből álló Sikoly filmszéria egyik legnagyobb túlélője nem más, mint Dewey Riley sheriff, aki úgy tűnik, hogy az ötödik felvonásban is visszatérhet majd.

Noha jó ideje tudható már, hogy elkészül a Sikoly 5, az utóbbi időben azonban egyre ritkábban lehetett hallani a produkció előkészületeiről. A film készítői a tényleges munkálatokat kénytelenek voltak elhalasztani az év második felére az elmúlt hónapokban kialakult helyzet miatt.

A Sikoly 5 rendezői székét Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett foglalták el, a forgatókönyvön pedig Guy Busick és James Vanderbilt dolgoznak, a film hivatalos szinopszosáról egyelőre nem sok hír érkezett, ahogy a bővebb szereposztást is homály fedi.

A Spyglass hivatalos jelentése szerint azonban nem csupán Dewey Riley-t alakító David Arquette, hanem több ismerős arc is visszatérhet majd a Sikoly 5-ben. “Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét eljátszhatom a szerepet, és hogy újra találkozhatok a régi és új arcokkal. A Sikoly meghatározó szerepet játszik az életemben, Várom, hogy láthassam Wes Craven örökségének alakulását” - nyilatkozta Arquette.

A pontos dátum egyelőre nem ismert, a Sikoly 5 mindenesetre az eredeti tervek szerint várhatóan 2021-ben kerül majd a mozikba.