Megérkezett a mozikba az Az - 2. fejezet, és bár a film kissé felemás kritikai fogadtatásban részesült, mindez valószínűleg nem szabna gátat egy harmadik film elkészítésének.

A rendező, Andy Muschietti egy korábbi interjúban már elhintette, hogy bőségesen akadna még alapanyag egy harmadik epizód elkészítéséhez, ahhoz viszont már nem Stephen King azonos című regénye szolgáltatna alapanyagot.

Nos, annyi bizonyos, hogy újabb Az film elkészítéses esetén a rajongók újra számolhatnának Bill Skarsgårddal is számolhatnának. A franchise-ban Pennywise-t, a gyilkos bohócot alakító színész egy friss interjúban elárulta, hogy szívesen újra a karakter bőrébe bújna.

Ha el is készülne a széria harmadik része, az nagy valószínűséggel jóval az eddig ismert történek cselekménye előtt játszódna, amelyben a rajongók megismerhetnék a rejtélyes lény eredetét.

„A könyv pontosan ott ér véget, ahol a második film. Visszautazni az időben és megismerni, honnan is indult ki ez az egész, egy igazán érdekes megközelítése lenne a történetnek” – nyilatkozta a színész.