Nehéz elképzelni, milyen folytatást is kaphatna Steven Spielberg 1982-ben mozikba került klasszikusa, az E.T. A földönkívüli. És bár a film cselekménye szinte teljesen lekerekítettre sikerült, a napokban érkezett egy rövidfilm, amely egy picit továbbgondolja a történéseket.

A Holyday Reuninonban ráadásul nem csupán sokak kedvenc földönkívülije tér vissza, hanem a felnőtt és immár családapaként élőt Eliott is, akit ezúttal Henry Thomas alakít. A történet szerint E.T. valóban azért tér vissza Földre, hogy újra találkozzon barátjával, ám mindeközben 37 év telt el. Elliot ez idő alatt megnősült és családot alapított.

A készítők még arra is figyeltek ráadásul, hogy Elliot kisfia a lehető legjobban hasonlítson édesapjára, kislánya pedig mintha talán Drew Barrymore-ra is hasonlítana. A családapa először alig akarja elhinni, hogy régi barátja visszatért.

A család nem csupán szívélyesen fogadja újra a földönkívüli látogatását, hanem azt is megmutatja neki, mennyit is változott a világ és a technológia az elmúlt évtizedekben.

Az nem titok, hogy maga Steven Spielberg is eljátszott a gondolattal, hogy elkészítse az E.T. folytatását, a rendező azonban annyira tartott, hogy ezzel lerombolná az eredeti film kultuszát, hogy inkább el is vetette az ötletet.

A film kétperces változata már megtekinthető volt az NBC csatornán az elmúlt napokban, a Holyday Reuninon négyperces változata azonban már elérhető a YouTube-on is, illetve a SyFy és a Comcast Xfinity weboldalakon egyaránt.