Willem Dafoe elmondta, mit tenne kötelezővé a rendezők számára

Nem ritkaság az, ha egy színész rendez, és sokan vállalják közülük azt a bravúrt, hogy egyszerre vállalják mind a két pozíciót.

Edward Nortonnak egyszer már sikerült a nagy mutatvány, de az Ég velünk! című bájos, romantikus vígjáték után most még nagyobbat vállalt. Egy kemény noir-thrillert hozott így tető alá: az Árva Brooklyn-nak (Motherless Brooklyn, hazai bemutató: november 28.) ő a főszereplője és a rendezője is. És van kollégája, aki szerint ezt mindig így kellene csinálnia. Filmbeli partnere, Willem Dafoe, aki a többi főszereplő, Bruce Willis és Alec Baldwin nevében is beszélt, ezt nyilatkozott erről:

Ha az ember játszik, és valaki kívülről figyeli, az egy egészen más viszony – válaszolta egy újságírónak Dafoe a Torontói Filmfesztiválon zajló premier után. – A színész sosem tudja kiverni a fejéből, hogy valaki folyton kritikus szemmel nézi, és bele fog szólni a munkájába. Ha viszont a rendező a társa, ott van mellette, vele játszik, az egészen más, sokkal személyesebb, gyönyörű viszony. Szóval, szerintem, nem az a baj, ha a rendező egyszerre játszik is, hanem az, amikor nem. Szívem szerint kötelezővé tenném minden rendezőnek, hogy szerepeljen a filmjében.