Z világháború 2: David Fincher megkönnyebbült

Megkönnyebbülést fejezte ki David Fincher, hogy sosem készült el a Z világháború folytatása.

A rendező a GQ magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy miért is nem valósult meg a projekt. Fincher szerint ugyanis a második rész nagyban hasonlított volna az HBO Maxon megjelent The Last of Us sorozatra.

“Örülök, hogy nem csináltuk meg, mert a The Last of Usnak sokkal több tere van arra, hogy ugyanazokat a dolgokat felfedezze” - jegyezte meg a rendező.

A Z világháború forgatása a korábbi tervek szerint 2019 nyarán kezdődött volna, ám a olyan hírek láttak napvilágot, hogy a projektet gyakorlatilag elkaszálták a költségvetésben adódott problémák miatt. Az akkori hírek szerint Fincher hajlandó lett volna sokkal alacsonyabb költségvetésből leforgatni a második részt, a Paramount azonban még így sem adott zöld utat a projektnek.

A GQ-interjúban Fincher kitért a Hollywoodot megzavaró mesterséges intelligenciával kapcsolatos aggodalmakra is. “Még nem hallottam olyan mesterséges intelligenciával előadott Beatles-dalt, amely az 'Eleanor Rigby'-hez hasonlítható lenne. Szóval amíg valaki nem játszik egy olyan AI-dalt, ami kiüt engem... lehet, hogy most még csak itt tartunk, és lehet, hogy egy év múlva visszavonom mindezt, de azt hiszem, hogy végső soron a költészetben, az írásban, a dalszerzésben és a fotográfiában a személyes vonás az, amire reagálunk. Ez az, ami emberivé teszi az egészet” - jegyezte meg Fincher.

akció | horror | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Max Brooks World War Z: A zombi világháború története című könyvének adaptációjában egy ENSZ alkalmazott küzd a világban terjedő zombi fertőzéssel. Senki nem tudja, hogyan... több»