Még csak a mögöttünk hagyott hétvégén debütált, máris mindenki arról beszél, jöhet-e a folytatás. A Zack Snyder: Az Igazság Ligája megannyi viszontagság és huzavona után végül jött, látott és győzött. De akkor most hogyan tovább?

Amennyire nagyot bukott a mozikba a Joss Whedon által szétszabdalt, majd Frankenstein szörnyeként újra összevart „eredeti” Az Igazság Ligája, akkorát megy most a Zack Snyder féle még eredetibb változat a HBO Maxon. A rendező nagy küzdelmek árán és a rajongók nem kis támogatását élvezve kaparta ki a Warnernél a zöld utat a projektnek, amely most maximálisan meghálálja a bizalmat. A filmet imádják a nézők és a kritikusok is.

A moziváltozat annyira rossz volt, hogy a rajongók egyetlen pillanatig sem bánták, hogy nem kapott folytatást. A most megjelent rendezői változat viszont ennek szöges ellentéte, így most a rajongók is új reményekkel várják, hogy a Warner vajon milyen sorsot szán az egész projektnek. Mert bizony több olyan jel is van, ami arra enged következtetni, hogy itt bizony lehet folytatás. Spoilerveszély.

A film végén Bruce Wayne rémálmot lát, amely után megjelenik előtte a Marsbéli Vadász, akivel eldiskurálnak egy picit a világ dolgairól. Ez a kis csevej igazából nem is annyira fontos, ám sokak szerint az álom annál inkább. Ebben ugyanis egy Darkseid által uralt világban láthatjuk a liga megmaradt hőseit, akik épp azon tanakodnak, hová bújjanak a gonosz Superman elől, aki aztán meg is érkezik, Bruce pedig felébred.

A kérdés csupán az, hogy Zack Snyder ezzel az extra jelenettel egy folytatásnak ágyazott meg vagy nincs különösebb terve az egésszel. Illetve szintén kérdéses, hogy mi a Warner hozzáállása a dologhoz, bár e téren is van ok a reménykedésre. Ugyanis már önmagában az, hogy zöld utat adtak a projektnek, majd az, hogy engedték Zack Snydert extra jeleneteket is forgatni, nagyon örömteli. Ám, ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy a film végére egy folytatást vizionáló jelenetet is engedtek neki odabiggyeszteni, az már egészen elgondolkodtató. Mert mi értelme lenne ennek, ha nem az, hogy elkészülhessen a folytatás?