Rejtélyes rém lappang egy családi ház úszómedencéjében az Éjszakai merülés című filmben, amelyet az ijesztgetős mozik két nagymestere, Jason Blum és James Wan jegyez producerként.

A női főszereplő az Oscar-jelölt Kerry Condon (A sziget szellemei), aki nem először találkozik a műfajjal – bár, mint kiderült, nem emlékszik különösebben az előzményekre. Pedig a kultikus The Walking Dead című tévésorozatban játszott egy fontos karaktert, Carlát, aki önként zombivá változik, hogy élőhalott férjével lehessen. Amikor a ScreenRant azt kérdezte az ír színésznőtől, a tíz évvel ezelőtti zombis tapasztalat segített-e abban, hogy beleélje magát az új film dermesztő hangulatába, Condon meglepő választ adott.

– Az a helyzet, hogy elfelejtettem. Mármint nem azt, hogy szerepeltem a The Walking Deadben, hanem hogy horror volt. A karakterem nem horrorként élte meg a valóságot, hanem természetesnek tartotta, úgyhogy én sem úgy raktároztam el magamban a dolgot, hogy egy horrorban szerepeltem.

Egyébként nem egyszer előfordul, hogy teljesen elfelejtem, hogy hol és mit játszottam, mert ahogy vége van egy munkának, gyorsan elengedem, hogy zökkenőmentesen jöhessen a következő. Ez valamilyen színészi önvédelmi mechanizmus lehet: ösztönösen nem engedem, hogy egy-egy szerep tartósan rámtelepedjen, mert akkor nem jutna hely a többinek.

Az Éjszakai merülés férfi hőse egy volt baseballsztár, Ray, aki betegsége miatt kénytelen visszavonulni az élsporttól, de titokban azt reméli, van még visszaút számára a csúcsra. Úgy véli, ebben segíthet új házuk úszómedencéje mint rehabilitációs eszköz, mert a hűs habokban újra formába tudja hozni magát.

Rayt Wyatt Russell alakítja – Kurt Russell fia –, aki maga is profi sportoló volt, ám egy sérülés miatt le kellett vonulnia a pályáról, akárcsak filmbeli karakterének. Ez a tapasztalat kapóra jött a forgatáson. – Nem a visszavonult sportoló karaktere fogott meg leginkább, sokkal inkább az, milyen feszes a történet, ezzel engem mindig le lehet venni a lábamról – mondta Russell a ScreenRantnek. – De azért jól jött, hogy tudom, milyen érzés nagyralátó terveket dédelgetni, aztán jön a koppanás. Néhány helyen bele is nyúltam a forgatókönyvbe: szóltam, hogy ez itt nem hiteles, mert lélektanilag nem így működik a dolog. Senki nem sértődött meg, sőt örültek, hogy konyítok a témához.

horror | thriller

Nincs futkosás és ugrálás, az ügyeletes úszómester pedig nincs szolgálatban. Az Atomic Monster és a Blumhouse és a nagysikerű M3GAN alkotói legújabb természetfeletti... több»