2019.08.20 09:24 Berto49 Nézhetetlen Olvasottság: 402x
0

Negatív világcsúcs

Megnéztem ezt a förmedvényt, elhatározásom ellenére mégis „nézhetetlen” az értékelésem. Ezt nem is lehet filmnek nevezni, mert összegányolt, értelmetlen jelenetek összessége, a humor szikrája egyetlen egy pillanatban sem villan föl, viszont a magyar, úgynevezett „vígjátékok” színészeinek színe-java arcpirító módon ripacskodik benne.

Halottról vagy jót, vagy semmit, de azért azt megemlítem, hogy Bajor Imre a forgatás idején már az életéért küzdött. Nem is hiszem el, hogy ugyanaz a Kabay Barna volt a társrendezője a „Jób lázadása” című emlékezetes filmnek, mint ennek a hulladéknak. Szerintem a forgatás alatt éves rendes szabadságát töltötte valahol ezer kilométerre Magyarországtól. Összefüggéstelen jelenetek, a vágás az állatorvosi ló minden betegségét reprezentatív módon mutatja be.

Negatív világcsúcs

A Felvidék szülöttje, a pulykatojás pettyezettségű Kerekes Vica(!) és a legellenszenvesebb szereplő „kitüntető” címére nagy eséllyel pályázó, súlyos beszédhibás Kolovratnik (Kovács) Krisztián mint szerelmespár a filmtörténet legelhibázottabb döntése. Ez az alakításnak nem nevezhető Kolovratnik szereplés visszamenőleg is lerontja a „Budapest Noir”-ban mutatott Gordon Zsigmond renoméját. Leginkább Molnár Piroska és Haumann Péter felbukkanásán csodálkoztam, mert őket eddig olyan nívójú színművésznek tartottam, akik nem alacsonyodnak le ilyen produkció(?) létrehozásához. Nagyot tévedtem!

A zene minősítésére egyetlen szót sem érdemes vesztegetni. Az IMDb jelenlegi 1,3-as értékelése is túl sok, de nem ismerik a negatív tartományt. Ennek a minek nevezzem szemétnek kapcsán nálunk is be kellett volna vezetni az Arany Málna díjazást, biztos, hogy minden kategóriában győzelmet aratott volna. Alapvetően pesszimista vagyok, ezért úgy gondolom, hogy ezzel nem értük el a filmkészítés legalját, szerintem esélyes egy újabb „közönségfilm” megjelenése, elég ha csak a „Pappa pia” 2017-es premierjére gondolunk.

30 Szuperbojz  (2009)

vígjáték | zenés

Húsz év után visszatér Budapestre Johnny G., a legendás rockzenekar, a Superboys vezéralakja. Sajnos nem sokan emlékeznek rá, így odaadó lánya, Judit és Misi, a sofőrként... több»

0