2023.08.03 10:01 Jocpappa Olvasottság: <100x
0

10/8

Azért nem könnyű értékelni, mert látványban és élményben nyilván 10/10, csak a kackiás bajszú, sznob műértelmiségiek állítanak mást.

Viszont minden egyebet tekintve egy közepes látványfilm, 10/6.5, mondjuk.

10/8

A sztori pozitív csalódás volt, fele ilyen jót nem vártam, látványból viszont nagyobb durranásra számítottam. Aztán leesett, hogy nem vagyok már 16 éves, sajnos ha az űrben forgatták volna, akkor sem tudnám úgy összesz*rni magamat tőle, mint zsenge ifjúként.

Eleinte zavart, hogy folyamatosan kurjongatnak ezek a kék cigányok, ostoba benyomása volt az egész filmnek, aztán a végére vagy megszoktam, vagy valami más lett, mert tudtam rajta izgulni, meghatódni, tetszettek a jelenetek, voltak nagyon ütős részei.

Összességében egy látványilag pazar, ezen túl pedig teljesen nézhető sztorival és karakterekkel ellátott, kikapcsoló film egy nagyon szép világról. Érdemes megnézni.

+1: Az egész film alatt azon járt az agyam, hogy a fő üzenet, hogy mi, emberek mekkora fertő vagyunk, eggyé kell válni a természettel, földanya mindenek felett stb. Ez nagyon szép és érthető, viszont hiteltelennek érzem egy 250 millió dolláros szuperprodukciótól, aminek a létrejötte is egy felfoghatatlan ökológiai csapás lehetett, majd leadják szerte a világban, ahol a nézőközönség előadásonként termel 8 köbméter szemetet... Forgalmazzák műanyag korongokon, beutazzák a világot, miegymás. Tehát nem érzem hitelesnek Camerontól a környezettudatosságot és a görbetükröt az emberiségnek, miközben maga a film is ennek a pusztító egésznek a része. Talán az pozitívum, hogy a legnagyobb sutyerák átlag nézőben is elülteti a gondolatot (bár nem tudom, hányan lesznek hithű bálnavédők a hatására).

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»

0