2020.06.14 19:38 Artemisia Olvasottság: 108x
4

Hamisítatlan Seth MacFarlane produkció

Egy őrült, kaotikus vígjáték, melyet átitat a hamisítatlan, csípős, vitriolos, MacFarlane-i fekete humor. A Family Guy és az Amerikai fater atyja ezúttal nemcsak forgatókönyvet írt, nemcsak a hangját adta, hanem személyesen is tiszteletét tette a főszerepben. Ennek köszönhetően pedig az egész filmen – a poénoktól és párbeszédektől kezdve a helyzetkomikumokig és karakterekig – rajta van Seth MacFarlane kézjegye.

A film humora az ő eddigi munkássága során kikristályosodott jellegzetes stílust képviseli; pofátlanul vicces, gátlástalanul tahó, zseniálisan polgárpukkasztó, végtelenül szórakoztató. Van bőséggel explicit trágár, alpári és bizarr elem is, de ezek összessége és az ezekkel való eszelős zsonglőrködés teszi olyan brutálisan naggyá MacFarlane műveit. Az ő világában semmit sem kell komolyan venni, ahogy maguk a karakterek sem vesznek komolyan semmit, ugyanis rendre kifigurázzák önmagukat és az egész filmet (az eredeti cím is erre utal), sőt, maga MacFarlane az, aki Albert szerepében jól bemutat a saját világának.

Hamisítatlan Seth MacFarlane produkció

A kabaréba illőn bolondos és zseniálisan szórakoztató történet másik alapkövei az állandó poénok mellett a karakterek. Szintén MacFarlane-i vonás, hogy minden karakter kicsit a saját világában él, és egyszerre agyzsibbasztó és fergeteges helyzeteket szül, ha találkoznak a képernyőn egy alternatív világban. A színészek pedig egytől-egyig remekeltek, mindenki óriásit alakított a szerepében.

A show-t főként Albert lopta el. Egyszerűen fantasztikus a karakter, állandó humorforrás. Alapvetően ellenszenvesek a töketlen karakterek, de MacFarlane megreformálta a töketlenség fogalmát, pl. Peter Griffin megalkotásával. Alberttel sem nyúlt mellé, roppant ízléses és szórakoztató figurát álmodott képernyőre.

A másik fénypont Charlize Theron karaktere. Őt főként komoly szerepekben látjuk, viszont tudjuk, hogy szenzációs humora is van, amit most is megcsillogtatott. Óriási tehetség, aki óriási hangulatot varázsol a vadnyugatra (is).

Liam Neeson nem tartozik a kedvenc színészeim közé, és többnyire fapofákat szokott alakítani, ki gondolta volna,hogy ilyen jól mutat egy absztrakt vígjátékban. Azon kevés alkalmak egyike, mikor szimpatikus karaktert alakít. A másik meglepetést Neil Patrick Harris jelentette. Bár az Így jártam anyátokkal során bizonyította, hogy jó komika, de amit itt leművel, az valami szörnyű, jó értelemben.

Amanda Seyfried szintén gyakorlott vígjátékszínésznő, bár az ő karaktere kevesebb és laposabb poént kap, de azt remekül alakítja. Giovanni Ribisi és Sarah Silverman pedig a film leghülyébb párosát és legbizarrabb poénjait hozzák.

vígjáték | western

SkyShowtime (2023.02.14.)

Albert, az egyszerű birkapásztor kihátrál egy pisztolybárbajból, mely után barátnője is gyávának bélyegzi meg, és elhagyja a férfit. A poros kisvárosban azonban feltűnik egy... több»

4