2021.09.04 23:23 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Bakker! Brazília fővárosa Rio de Janeiro...

A kampós halászfickó és a hazug bajkeverők társaságának második, kissé epikus összecsapása. Jim Gillespie után Danny Cannon huppant bele a rendezői székbe, és hatalmas lendülettel kezdett bele a melóba. Új társaság, új sztori, teljesen új és egzotikus helyszín. Ráadásul egyikkel sincs különösebben nagy probléma.

Ami megnyugtató, hogy Julie James (Jennifer Love Hewitt) és Ray Bronson (Freddie Prinze Jr.) karaktere megmaradtak nekünk, mert azért csak ők voltak az első résznek is az alappillérei. Jennifer Love Hewitt filmes karrierje ez után a film után szinte totál lejtmenet, és csak néha látjuk (rosszabbnál rosszabb) filmekben, vagy szinkronhangként hallhatjuk. Igaz, sorozatokban viszont sűrűn foglalkoztatják, úgy mint a 9II L.A.-ban és a Gyilkos elmékben. Freddie Prinze Jr. igaz, talált egy bomba feleséget az első epizódban Sarah Michelle Gellar személyében, de valahogy ő is eltűnt a 2000-es évek eljén, bár a két Scobby-Doo filmben Fred szerepében még láthattuk.

Bakker! Brazília fővárosa Rio de Janeiro...

A két forgatókönyvíró, Trey Callaway és Lois Duncan nem mesterművet, de egy tisztességes sztorit írt. Látjuk, hogy Julie kezdi elfelejteni a tavalyi gyilkosságokat, ismét egyetemre jár, és Ray-jel is minden rendben van, egy párt alkotnak. Egy rádiós műsorban nyernek egy utazást a Bahamákra, úgyhogy irány az ismeretlen, de mivel Ray a munkája miatt nem tud elmenni, a szobatársnője, Karla (Brandy Norwood), aki civilben énekesnő, párja, Tyrell (Mekhi Phifer) beszervez neki egy kissé unalmas jófiút, aki szerelmes Julie-ba, és nagyon örül, hogy vele lehet Will Benson (Matthew Settle).

Megérkeznek a kis szigetre, ahol megérkezésük után nem sokkal hatalmas vihar kerekedik, és egyszerre minden olyan félelmetesnek és távolinak tűnt. A telefon süket, a sziget így már nem is olyan jó hely. A szigeten sincs túl sok ember, az igazgató, a recepciós, Estes (Bill Cobbs), Nancy, a pultos (Jennifer Esposito), a sziget bohóca, a drogdíler srác, Titus (Mark Boone Junior), a takarítónő, plusz egy dokkmunkás. Na meg hőseink.

Julie kap egy félelmetes üzenetet: I still know what you did last summer. (Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron.) Na valahogy innen indul be igazán a hentelés. Vérbő slasher, ami nem sikerült rosszul, amihez kellett azért Ben Willis (Muse Watson) karaktere, ami nekem kifejezetten bejövős. A misztikum, ami a ruha miatt nem teszi felismerhetővé a bosszúszomjas apát, plusz pont. A végső összecsapás a temetőben, a zuhogó esőben zseniális. Nem egy mestermunka, de ha a mai filmkínálatra gondolok, rögtön adok rá egy plusz csillagot. Szóval három csillag a filmnek, és egy csillag Ben Willisnek, plusz a kampójának, na meg az esőköpenyének. Egy kis nosztalgia, de megéri megnézni.

horror | misztikus

Egy év telt el azóta, hogy egy idilli amerikai kisvárosban egy őrült bestiálisan meggyilkolt néhány fiatalt. Egyedül Julie (Jennifer Love Hewitt) maradt életben, ám tudja: nincs... több»

2