2022.08.05 08:39 BRANTON Olvasottság: 268x
2

Transzport Statham módra!

Corey Yuen és Louis Leterrier, 2002-ben rendezték meg A szállító-trilógia első részét. A 2015-ös ökörséget ide sem számítom.

A producer és forgatókönyvíró az a Luc Besson, aki több mint korrekt iparos volt annak idején, de sajnos mára már a középszert sem igazán éri el. A főszereplőnk az a Jason Statham, aki ugyan már szerepelt Guy Ritchie első filmjében, illetve pár (konkrétan 2-3) filmben, de igazán ezzel az alkotásával. A szállítóval kezdett el felpörögni a karrierje.

Transzport Statham módra!

Frank Martin (Jason Statham) egy sofőr, aki egy bizonyos összegért cserébe elvállal különböző szállítói feladatokat bárkinek, bármit és bárhová. Van neki egy szabályrendszere, melyet nem szeret megszegni. Úgy van vele, hogy ha mégis megszegi, akkor a kivétel erősíti a szabályt. Nos, egyik megbízatása során megszegi szabályait, ugyanis kinyitja a rábízott csomagot. A csomagban egy ázsiai nő van, s elkezdődik a bonyodalom. A film kritikai fogadtatása meglehetősen szelíd volt, mondhatni szerették is, meg nem is. Egy biztos, senki sem volt elájulva tőle. Viszont a DVD-s eladások nagy számokat hoztak, így biztosak lehettek abban az emberek, hogy jönni fog a következő rész.

Jött is, de arról később! Az első Szállító-film egyébként teljesen jól sikerült. Nem egy Oscar-díjas alkotás, de még csak nem is reformálja meg a műfajt, csak egy laza akciófilm szeretne lenni. A 92 perces játékidőt egy pillanatig sem érezzük soknak, vagy éppen unalmasnak. Többször megnézhető mozi ez, melyben Statham talán a legikonikusabb szerepét játssza. Pörög a film mint a kerge birka, tele jól sikerült akciójelenetekkel. A fő gonosz meglehetősen hitvány, de elmegy egy ilyen akciófilmbe, mint A szállító. Matt Schulze játssza egyébként az antagonistát, illetve Ric Young.

Az operatőri munkát és vágást ha megfigyeljük ,nem találkozunk a ma már olyannyira divatos rángatózó kamerával, szanaszét vagdosásokkal. Ez tetszik, ez jó pont, szerencsére a folytatás követi ebben is. No, nem a harmadik, mert azt Oliver Megaton rendezte, akinek a nevét automatikusan Megatronnak mondtam régebben (Transformers után szabadon), kinek rendezői munkája körülbelül meg is egyezik a Transformers-filmek hitvány minőségével. Addig, amíg nem jövök a folytatásokról megírt véleményekkel, az első részre 4 csillagot adok, mert jó kis cucc ez!

akció | krimi | thriller

Frank Martin (Jason Statham) nem ismer lehetetlent, ha valamit el kell szállítani, ráadásul nem kérdez semmit, nem érdekli a csomag tartalma. De vajon mit csinál Frank, ha a... több»

2