2022.07.15 09:41 BRANTON Olvasottság: 119x
1

Guy Ritchie nap - Hetedik állomás

Guy Ritchie 2015-ben megrendezte az egyik legjobbját ,a zseniális Az U.N.C.L.E. emberét.

Egy U.N.C.L.E. nevezetű titkos szervezet rádöbben, hogy a hidegháború mindössze csak egy átverés volt. A szervezet emberei, ha úgy hozza a sors, szívesen együttműködnek orosz kémtársaikkal. A cég egyik legjobb embere, Napoleon Solo (Henry Cavill) közös bevetésre indul az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Mindketten tudják, hogy a veszély nem feltétlen a háborúban fenyeget. Közöttük nincs bizalom, hiszen mindenre alaposan felkészültek. Eközben egy nemzetközi bűnszövetkezet tevékenykedik, amely egy agyafúrt tervvel próbálja romba dönteni a világot. Ebben a tervben az egyik főszereplő, egy újfajta nukleáris technológia, mely képes a világot is elpusztítani. A mindenre elszánt páros próbálja elkapni a gazfickókat, mindeközben a bizalmatlanság miatt is aggódniuk kell.

Guy Ritchie nap - Hetedik állomás

Jelen alkotásunk szerintem Guy Ritchie öt legjobb filmje között van. Miért is? Mert egy minden ízében remekbe szabott mű, amely tökéletesen parodizálja a kémfilmeket (lásd: James Bond), emellett egy komoly akciófilmként is tud működni. Látványvilága hangulatos és látványos. Minden elismerést megérdemel az operatőr is, hiszen így kell kinéznie 2015-ben(de még 2022-ben is) egy kémfilmnek. A mozi tele van pakolva jó színészekkel, akik bizony remekül is teljesítenek. Ki is emelném két főszereplőnket, Henry Cavillt és Armie Hammert, akik parádésan alakítják a két bizalmatlan, ugyanakkor vérprofi kémet. Az elmúlt évek terméseiből akció-thriller-kémfilm-vígjáték fronton, csak a szintén 2015-ben bemutatott Kingsman: A titkos szolgálat tetszett ugyanennyire, vagy még jobban. Az U.N.C.L.E. embere nem csak képi világában remekbe szabott, hanem akcióit és humorbombáit tekintve is. Az akciók zseniálisan megkomponáltak, melyeket egy rossz szó sem érhet. A mozi itthon 12+-os besorolást kapott, de most abszolút nincs az az érzése az embernek, hogy visszafogott lenne a film. Másrészt, sokszor én vagyok az első, aki úgymond nyafog, ha egy akciófilm csak 12+-os, hiszen mostanság divat elfordítani a kamerát, ha van egy kis csúnyaság. Az a helyzet, hogy Az U.N.C.L.E. embere, valami baromi profi módon van összerakva, hiszen hiába nincsenek mutatva, vagy brutális módon elkészítve az adott durvább jelenetek, de azért a vígjáték műfaj megjelenése és 12+-os besorolás ellenére is érezzük, hogy itt azért tétje van a dolgoknak.

A humor egészen jól van adagolva, nem mellesleg röhögni is lehet párszor a két kém balf*szkodásain. Ritchienek voltak kevésbé sikerültebb darabjai,de a 2010-es években úgy érzem kezdett visszatalálni a saját színvonalához. Pazar mozi, mely tele van látványos akciókkal, zseniális hidegháborús kémhangulattal és remekül eltalált poénokkal. 5 csillagot adok az 5-ből. Következzék a következő állomás!

akció | kaland | vígjáték

Az 1960-as évek elején egy CIA-ügynök, Napoleon Solo (Henry Cavill) és a KGB-s Illya Kuryakin közös küldetést vállalnak, hogy megállítsanak egy rejtélyes bűnszervezetet,... több»

1