Hát igen, ismét itt a nyolcvanas években, és mostani filmem legalább nem csalódás...
Jómagam láttam anno, a címe alapján ugrott be, de sajnos a sztorira már nem emlékeztem, csak arra, hogy narrátorosan, VHS-en és ócska minőségben láttuk, német nyelven, amit aztán Atti barátunk (a korabeli fordítógép a nyolcvanas években! Hahaha...) narrátorozott le...
Vagyis, egyértelműn tv-film minőségű, szerintem anno oda is készült, és sajnos az effektek, maszkok sem annyira „strammok”, de valahogy mégis összeáll minden valami koherens egésszé!
Egy olajfúró torony a tengeren...
Tökéletes hely egy sci-fi horrorhoz...
Erre mit kapunk?
Alacsony költségvetés, kissé giccses, gyengécske, színtelen-szagtalan, statikus szereplőket és természetesen egy Alien-rip-offot...
Na köszönöm!
A szörny tojás például úgy néz ki, mint egy koszos hógolyó, de a szörny (mármint még kicsiként) első kétharmada egy az egyben a kis Alien-barátunk, a vége pedig egy gyíkszerű akármi.
De mégis, anno valahogy nagyon is ijesztő volt...
Mondjuk az kissé röhejes, hogy valahogy blokkolják a rádiót, itt azonnal öntöttem magamnak egy kis meggypálinkát.
Gagyi zene és a „felnőtt” szörny mozgása olyan, mint a szomszéd Guszti bácsi, kilencven évesen, berúgva és keményen besz*rva...
De van sztorija, van sok-sok párbeszéd, persze a film nagy része érthetetlen és káoszos, de mégis egy elfeledett nyolcvanas évekbeli, mára már klasszikus horror, amit egyszer érdemes minden zsánerfüggőnek megnéznie!
Peter Carter rendező, James Pergola operatőr és Ed Waters forgatókönyvíró pedig a szűkös anyagiak ellenére horrorfilmet akart csinálni. És ez mindenesetre megsüvegelendő.
Na szóval, akkor most már tudjuk, az alienek itt élnek közöttünk, csak az olajfúró tornyokon dolgoznak!
Chad Everett, Joseph Bottoms, Rockne Tarkington és Jennifer Warren pedig hozták a kötelezőt!
Az IMDb-n 537 véleményezés után 4,7/10-es, a TMDB-n 8 szavazatot követően 60%!
Nálam négy csillag és 66%!
Eper shake és egy kis sajtos ropi...
Nem is kell most semmi más!

45 The Intruder Within (1981)
Az Antarktisz közelében egy hatalmas fúrótornyon dolgozó munkások felfedezik, hogy teljesen véletlenül több, valamilyen ősi tojást hoztak a felszínre. Ám hirtelen az egyik... több»
Szereplők: Michael Hogan, Chad Everett, Joseph Bottoms, Matt Craven, Jennifer Warren