2022.07.04 19:48 Kóborló Olvasottság: 251x
2

Filmek a trash tartályból

Ó a nagy Sharknado. Már az idejét sem tudom, hogy mióta tervezgettem hogy megnézem eme hírhedt alkotást, de egymagamban mindig úgy gondoltam, hogy nem lenne annyira szórakoztató, mint társaságban. Szerencsére van egy-két olyan cimborám, akik szintén így gondolkodnak az efféle alkotásokról, emiatt pedig a hétvégén összegyűltünk, és pár behűtött itóka segedelmével, már kezdetét is vehette a közös trash élmény. Na, de lássuk, hogy mit is tartogat a mára már kultikus státuszt elért Sharknado.

Sokan halhattak már a The Asylum stúdió filmjeiről (és hát valljuk be, nem épp a legpozitívabb dolgokat). A stúdiót 1997-ben alapították, elsősorban amiatt, hogy aprópénzből hozzák össze nagysikerű filmek olcsó és egyben gagyi koppintásait. Így születhettek meg olyan alkotások, mint a Transmorphers - Az alakváltók, vagy a 2012: Jégkorszak, vagy a Világok harca - Az invázió (csak hogy egy-kettőt említsek a sok közül). Továbbá születtek olyan filmek is, amik épp az akkori filmes trendeknek is megfelelte (ezen filmek minősége tán még gyengébb, mint az ismertebb címen futó társaiké). Csakhogy a stúdió is fejlődött az évek során, mert kiderült, hogy a nézők egy rétegének, igenis szüksége van az úgynevezett trash műfajra, ezáltal pedig sikerült kialakítania a stúdiónak, ha nem is egy hatalmas, de nagynak simán nevezhető követőbázist. És így érkeztünk el odáig, hogy amikor 2013. július közepén megtekinthetővé vált az Asylum stúdió legújabb remekművének, a Sharknadonak előzetese, közel 3 millióan nézték meg azt 24 óra leforgása alatt (mondhatom nem kis szám ez). Eme filmet (avagy filmeket) egyértelműen nem a mozipremierekre szánták, hanem az Amerikában oly "híres" tévécsatornára, mint a SyFy. Mivel hatalmas volt az érdeklődés a film előzetese iránt, így pár amerikai és kanadai mozi (lehet, hogy csupán poénból), de egy estére mozikba küldte a filmet, ami csupán egy éjszaka alatt megközelítőleg 200.000 dollár bevételt termelt. Hangsúlyozom, egy trash film érte el ezt az összeget, amit szándékosan készítettek olyanra, amilyen.

Filmek a trash tartályból

Szándékosan nem írtam ezidáig a film történetéről semmit, merthogy sok helyen olvastam olyan véleményeket róla, hogy ez akkora ökörség, hogy ezt mindenkinek látnia kell, meg hogy ez már annyira rossz, hogy már szinte jó. Nos, jómagam nem osztom eme véleményeket, de tiszteletben tartom azokét, akik így vélekednek eme film történetéről. Maradjunk csupán annyiban, hogy irigylem azon forgatókönyvírókat, akik efféle munka után, még pénzt is kapnak. Viszont azt mindenképp meg kell hogy osszam a véleményem olvasóival, hogy korábban én is láttam már az Asylum stúdió egy-két "gyöngyszemét", és be kell hogy valljam, hogy valóban fejlődtek a technikai kivitelezések terén, és ez tetten érhető eme alkotáson is. Bár mindenképp sokat segít a nézőn az, ha egy baráti társaságban nézi a jeleneteket, és egy pillanatra sem akarja komolyan venni a látottakat.

Összegzésként pedig álljon itt csupán annyi, hogy ivós játékként soha ne kezdjen bele senki.

akció | horror | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller | vígjáték

A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás... több»

2