2019.01.16 19:49 kristoftoth21 Olvasottság: 8321x
4

Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott

Sok film szerintem azért kap negatív kritikát miközben alapvetően jónak mondható film, egyrészről mert a nézőközönség nem bírja az adott műfajt, de ez esetben meg se kéne nézze. Így jó pár beteg film csúnyán le van pontozva, valószínüleg csak azért mert beteg, de közben van mondanivalója, csak hát arra nem biztos hogy sokan kíváncsiak, de különben a film jónak mondható, mert mesterien kifejezi a mondanivalóját, így műfajában amúgy jófilmek, csak sokaknak ez meghaladja a tűréshatárát és erre egy ezközt találnak rekció gyanánt, a lepontozást. Különösen igaz ez a Szerb filmre is. Alapvetően eléggé egy rétegfilm és sokan nem tudják értékelni mert alapjaiban gyűlölik a brutalitást, itt meg az a kifejező eszköz.

Bárki akárhogy szídhatja ezt a filmet attól még a film kérdései amiket felvet nem rosszak csak végtelenül betegek. Alapvetően arról szól milyen aljasságokra képes az ember, és mik ennek a határai, aztán végül rájössz, hogy nincsenek. Mindezt olyan dolgokkal bemutatva amikre valószínüleg nem vagy kíváncsi, de mégis muszáj mert valóságban is létező dolgokról van szó.

Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott

Valamit könnyen bele lehet magyarázni a jugoszláv polgárháborút is, hasonló aljasságokat csináltak ott is, bár ez annyira nem jön át a filmből, de ha olvasol arról is egy két beteg történet rájöhetsz hogy köszönőviszonyban vannak a filmben bemutatottakkal.

Ha megnézed garantált, hogy maradandót alkot, mert a valaha volt egyik legbetegebb, lélekgyilkos film. És ha végig gondolod amit a filmben látsz arra nem tudod azt mondani, hogy de hát ilyen nincs is a valóságban ez csak egy film, rájössz, hogy de igen is van, az emberi aljasság bármire képes így kivétel nélkül mindenre amit a filmben látsz, és ez a legszörnyűbb az egészben nem is maga amit a filmben látsz. Netán felmennél a drakwebre, de ugye ilyet nem csinálunk, mert azt már nem szabad, ott is pont ugyanezeket megtalálnád amit a filmben látsz, csak azzal különbséggel, hogy ott ténylegesen végrahajtva emberekkel nem csak eljátszva színészekkel és valószínüleg sokkal durvábban.

Amúgy véleményem szerintem semmivel sem károsabb megnézni ezt a filmet, mint egy bűnügyi híradót, híreket olvasni vagy pusztán csak kinézni az ablakon. South Parkot idézve "megtekintése semmilyen korosztálynak nem ajánlott". De ha tűröd a beteg dolgokat, akkor ez bár fájni fog, de nagyon... azonban ennek a filmnek igen is van helye ebben a beteg társadalomban így ez egy értékelhető, és elgondolkodtató, sokatmondó film, az emberi aljasság végtelenségéről. 9/10

42 Srpski film  (2010)

horror | misztikus | thriller

Milos, a visszavonult pornósztár békésen éli mindennapjait feleségével, Mariaval és 6 éves fiukkal, Petarral. A család anyagilag egyre nehezebb helyzetbe kerül, Milos pedig... több»

4