2023.05.21 22:48 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

Lars Von Trier ezúttal nagyot ment

Komikus elemekkel bőven átszőtt dán film, mely egy eredeti ötlettel kezdődik: egy vállalkozás főnöke nem elég tökös, hogy a népszerűtlen döntéseit felvállalja a kollégák előtt, ezért mindig egy elképzelt amerikai nagyfőnökre hivatkozik, hogy valójában ő tehet mindenről. Mivel egy tárgyalópartner, akivel a cég eladásáról folyik az egyeztetés, ragaszkodik hozzá, hogy a tényleges nagyfőnökkel tárgyaljon, a valódi főnök egy színészt szerződtet, hogy az játssza el a szerepet. Innen egy különös hangulatú tévedések vígjátéka indul, de nem az a Kabos Gyulás vagy Molnár Ferences, hanem a jellegzetesen kissé fekete humorú skandináv módon.

Engem több filmre is emlékeztetett bizonyos pillanataiban és hangulataiban (Ádám almái, Irodapatkányok, sőt akadtak Monty Pytonos momentumok is, de hogy tovább ne menjek, Sasha Baron Cohen pár idiótaságára is asszociáltam itt-ott), de összességében teljesen eredeti alkotás. Lars von Trier nem megy a szomszédba ötletekért, hogy összerakja a saját moziját. Akadt pár zseniálisan vicces jelenet szerintem, különösen mókásan volt megformálva a kissé indulatkezelési nehézségekkel küzdő vevőjelölt remek tolmácsának a karaktere. Különösen akkor, amikor mindkét tárgyalópartner az idő múlásának érzékeltetésére felváltva tik-takozik, a tolmács meg ide-oda fordítja, hogy tik-tak, behaltam rajta. :))

Lars Von Trier ezúttal nagyot ment

Megosztó film, azt azért meg kell hagyni, nem mindenki vevő erre a stílusra. Akik irodában dolgoznak, azok alapból előnnyel indulnak a befogadásban, és az is az igazsághoz tartozik, hogy valamennyi intelligenciát megkövetel a nézőtől.

73 Főfőnök  (2006)

vígjáték

Ravn úgy dönt, hogy eladja számítógépes cégét. Csakhogy mikor a vállalkozást alapította, kitalált magának egy főfőnököt, hogy legyen kire fogni a népszerűtlen... több»

0