![]()
Sokszor nem úgy sikerül a 2. része egy adott filmnek, mint ahogyan azt elképzelték, és ritkán marad meg azon a szinten, mint a legelső. A horror műfajában már jól ismert James Wan most sem hazudtolta meg önmagát, és egy nagyszerű folytatást tett le az asztalra generációnk egyik legjobb horrorrendezője.
Hirdetés
Mondhatnánk, hogy egy tipikus horrorfilm démonnal/démonokkal, de valahogyan mindig sikerül neki jól megfűszerezni ezeket az alkotásokat. Kiemelnék két fontos részletet a filmből, amikre most gondolok. Először is mindig a realitás talaján marad, mondhatni halandóként látja és készíti el a filmjeit, nem visz bele felesleges extrákat, amikkel sokan a saját bicskájukat törik. Hiszen van egy jelenet, amikor a 2 rendőrtiszt sietősre veszi a ház elhagyást, és veszik gyorsra a sétát, amikor a rendőrkocsi felé veszik az irányt, hisz olyan dolgot láttak, amit ember nem igazán tud felfogni. Ez jól adja vissza a néző látószögét szerintem.
![]()
A másik eset pedig az volt, amikor már jócskán a film végénél jártunk, és a mindvégig gonosznak hitt "szellem" volt a "jó", aki pusztán segíteni akart a bajba esett családon. Onnantól vett mást forgatókönyvet a film, és kellett szembenézni az igazi gonosszal, aki rendkívül jó hátteret kapott, és le a kalappal a sminkesek és a készítők előtt, amiért egy ilyen félelmes gonoszt tettek a szemünk elé.
Dicsérni tudom a filmet, mert elérte a célját, volt benne jócskán jumpscare jelenet, és megint csak jól hozta a tőle megszokottat a páros Vera Farmiga és Patrick Wilson. De azért egy jelenetet kiemelnék, mégse legyen tökéletes, a kalapos embert nem igazán tudtam, hová is kéne tenni. Nem kellett volna bele, de kárpótolt a többi jelenet, amit James Wan megálmodott.
84 Démonok között 2. (2016)
A paranormális jelenségek feltárásával foglalkozó Ed és Lorraine Warren ezúttal Angliában próbál pontot tenni egy megmagyarázhatatlannak tűnő ügy végére. Egy egyedülálló... több»
Szereplők: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Javier Botet, Franka Potente, Bonnie Aarons