2020.05.26 13:20 Artemisia Olvasottság: <100x
5

Több sebből vérző film

Tipikusan az a fajta film, melyen látszik, hogy az alkotók fejében lévő ötletet nem úgy sikerült filmre vinni, ahogyan ők elképzelték. Van potenciál a sztoriban, csak épp magát a cselekményt elbagatellizálták, mondhatni alárendelték a háttérsztorinak, különböző töltelékeknek, pl. minden mozdíthatóval igyekeznek demonstrálni, hogy mekkora bandaháborúk folynak a mexikói határ mentén, de csak 2 gyengécske, egyoldalú lövöldözős jelenet van ezzel kapcsolatban a filmben, az is zömmel Kate szemszögéből, csakhogy ő nem vesz részt ezekben.

Vagy jó példa a film akció- és izgalombeli színvonalára az a jelenet, mikor az egyik CIA-tiszt a támaszpontjuk tetejéről, távcsővel mutatja meg Kate-nek, hogy milyen zavargásokat törtek ki Mexikóban, miután elfogták Gulliermot, és ez szerintem dedós szint. Mégis ilyen az egész film színvonala sajnos.

Több sebből vérző film

Az egész gyakorlatilag arról szól, hogy készülnek a semmire; egy olyan tervvel, ami igazából nem is terv (megzavarják a drogcsempészet rendjét, hogy a drogbárók idegesek legyenek... És? Ennyi?), egy akcióra, aminek szintén csak töredékét látjuk, szintén Kate szemszögéből. Mellesleg pont ennél a "kulcs-akciónál" a legrosszabb a képminőség, amit nem Kate szemszögéből, hanem az éjjellátón vagy hőkamerán át látunk, ha épp nem teljesen sötét van.

De már a nyitójelenet, ami miatt beválasztották Kate-et a csapatba, is sántít, hullákat építeni a falakba... Egyrészt véges a férőhely, másrészt a szag miatt ennyi holttest mellett még a ház környékén sem lehetne megmaradni, nemhogy bármire is használni a házat, márpedig mikor Kate csapata megérkezik, többen is tartózkodnak a házban. Vagy Alejandro-t, egy kétes alakot küld szabad fegyverhasználattal és teljhatalommal a CIA Diaz nyomába. És ezzel még nem merültek ki a logikai bakik.

A karakterábrázolásra igyekeztek rágyúrni, de nem igazán sikerült. Szóban többször is megerősítik, a szánkba rágják, hogy Alejandro és Matt mekkora nagykutyák és nehézfiúk, de ennek a gyakorlatban semmi jelét nem látjuk, a cselekménybe csak annyit szőttek a nagymenő imidzsükből, hogy sűrűn bántalmazzák szóban és fizikailag is Kate-et, az egyetlen nőt az osztagban. Szóval elvileg vérprofi CIA-ügynökök, de a viselkedésük alapján inkább prolik... Kate pedig a film szenvedő alanya, aki egyre jobban összezuhan a nagy semmitől.

A színészi játékokat is csak a film szintjén tudnám értékelni, de az igazából nem lenne sportszerű, mert a színészek megtették, amit tudtak, arról pedig, hogy a forgatókönyv és a rendezés hanyag lett, ők nem tehetnek.

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

A Sicario - A bérgyilkos című krimi főhőse egy fiatal és ambiciózus FBI ügynök, az emberrablási ügyekre specializálódott Kate Macer (Emily Blunt). Egy nyomozás során falba... több»

5