2022.07.05 21:35 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Én el tudtam hinni.

Nicholas Mastandrea.

Keresett egy jó, és izgalmas helyszínt, a filmhez megfelelő színészgárdát (oké, nem mindenkire igaz), egy jó kis sztorit, hipp-hopp össze is állt a film.

Én el tudtam hinni.

Wes Craven a producer, így azért annyira nem izgultam, hogy rossz lesz a film. Nem is lett. Nem akarom azt mondani, hogy az év filmje, de tisztességesen összerakott horror mozi.

Giulio Biccari semmi extrát nem vetett be a fényképezésnél, sőt, azt is mondhatnám, hogy egy átlagos meló, de a kutyák marcangolásának bemutatása, megjelenítése, profi munkára vall.

A történet egyszerű.

Egy kis szigetre tart egy társaság, csak úgy vegyesen.

Előtte azért megmutatják, hogy egy kis hajóval kikötő párt széttépnek a kutyák (nehogy unatkozzunk már).

A két testvér, Matt (Eric Lively) és John (Oliver Hudson) egyik rokonuktól örökölnek egy házat, itt terveznek egy fergeteges bulit a hétvégére. A két testvér között a feszültség tapintható, hiszen Matt barátnője, Nicki (Michelle Rodriguez) azelőtt Johnnal járt.

Na szóval...

Elfoglalják a faházat, bepakolnak és szétnéznek a szigeten. Majd egy cuki kiskutya bemegy a faházba, és mindenki simogatja, de az érdekes módon rájuk mordul, és kiszalad. Utána mennek, de ott egy idősebb kutya megharapja Sarát (Taryn Manning), a többiek ellátják a sebét.

Másnap felpörögnek az események.

Összefutnak az erdőbe menet, azzal a férfival, akit a film elején szétmarcangolnak a kutyák, de az utolsó erejéből még odaszól nekik, hogy meneküljenek.

A fiúk rohannak vissza a házhoz, és most meglátják a teljes falkát. 40-50 veszett, nagytestű kutya, akik vérre szomjaznak. John az íjával véletlenül ellövi Nicki lábát, és már két sérült van a csoportban. A kis hidroplán kötelét a kutyák elrágták, és kisodródik az óceánra.

Itt maradnak hőseink a szigeten a veszett kutyák fogságában.

Felmenekülnek az emeletre, hiszen a kutyák betörnek a házba is. Sara állapota romlik, terjed a testében a veszettség, Nicki lába is fáj és Noah (Hill Harper), meg Jenny (Lisa-Marie Schneider) a kutyák áldozatai lesznek.

Egyszóval a helyzet romlik, és itt már a tét az életben maradásuk.

A film tempója egyenletes és kiegyensúlyozott. A színészi játékok igen hullámzók, vannak jobbak, és rosszabbak is.

Egy igazi "animal attack disaster movie", ami nem is sikerült rosszul. Kategóriájában, zsánerében pedig semmiféleképpen.

Mi a vége?

Hát az, hogy le kell ülni, és megnézni, akkor mindent megtudhatunk.

Kedvenc fotelem és jeges tea.

Mert állandóan iszom!

50 A falka  (2006)

akció | horror | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Két testvér és barátnőik, Nicki és Sara egy egzotikus szigetre utaznak, hogy eltöltsenek néhány kellemes napot. Még nem sejtik, micsoda pokol vár rájuk. Amikor egyiküket... több»

2