2016.11.17 11:34 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Tim Burton rajongóknak

Nem ismerem a regényt, amiből a film készült, így előzetes várakozások nélkül ültem be a filmre. Én nem mondanám magam egy nagy Tim Burton-rajongónak, bár vannak olyan filmjei, amelyek kifejezetten tetszettek (pl. Ed Wood). Ami a legszembetűnőbb, hogy a rendező nem hazudtolja meg önmagát, vagyis mindazok a tulajdonságok, amelyek nagyon is jellemzők Burtonre, s amelyek miatt rajonganak is érte, azok végig érzékelhetőek a film során.

Köztudott, hogy egy Tim Burton-film sok fura, és ijesztő lénnyel operál, na abból itt is van, nem is kevés, illetve a "kissé fura" karakterek fontossága, amelyek ugyancsak visszaköszönnek. Samuel L. Jacksont én különösen kedvelem, s jó volt látni ebben a furcsa gonosz szerepben. A fiatal színészek közül szerintem mindegyik jól játszott, kifejezetten a két szerelmes pár között kialakuló kémia tetszett, valamint a főszereplő kis srác jellemfejlődése. Ezek mellett természetesen a "különleges gyerekek" között is találunk jó, de inkább komikus karaktereket.

Tim Burton rajongóknak


A történet kb. kétharmadáig kicsit nehezen állt össze, hogy most akkor hogy s mint van ez az egész, de külön pluszpont jár azért, hogy a végére csak egy kerek egész lett a dologból, s ami a legjobb, hogy kedvet kaptam a könyv elolvasásához is. A csúcs jelenet pedig egyértelműen a gonosz lények kontra csontváz sereg összecsapás a vidámparkban, ami nemcsak az év egyik legviccesebb jelenetsorozata lehet, hanem akár a legjobb mozis pillanatok közé is bekerülhet. Összességében tehát azt mondanám, hogy érdemes megnézni a filmet, a 3D adhat egy kis pluszt, de én anélkül néztem, s így is teljes volt a filmélményem.

dráma | fantasy | kaland | thriller

A 16 éves Jacob a nyomokat követve egy rejtélyes szigetre kerül, ahol felfedezi Miss Peregrine iskolájának romjait. Ahogy a fiú bejárja az elhagyatott épület folyosóit és... több»

0