2016.01.31 11:28 moov18 Olvasottság: 351x
0

Középmezőny

Elég régen láttam, valamikor tervezem az újranézését. Egy biztos, osztrák horror filmmel még sosem volt szerencsém találkozni. Nem volt egy eget rengetően izgalmas alkotás, volt is néhány szépséghibája a dolognak, ettől eltekintve viszont az erős középmezőnyben elfér. Engem főleg az alapkoncepció volt az, ami igazán megfogott és megragadott.

Napokig játszottam a gondolattal, hogy megnézzem-e vagy sem, aztán végül rájöttem, hogy vonzz mint a mágnest, főleg a különös alapsztorija, így előbb-utóbb úgyis megfogom nézni. Így is tettem. Érdekes volt. Különös élmény volt végigkövetni az eseményeket, az ikrek kálváriáját.

Középmezőny

Ahogy egyre nő bennük a gyanú, hogy a műtétről visszatérő édesanyjuk, akinek kötszerrel van eltakarva az arca, tulajdonképpen nem is az anyjuk, hanem valaki/valami más. Teljességgel nem emlékszem a filmre, így a végére sem. Azt tudom, hogy végig volt egy kézzel fogható feszültség a filmben, különös atmoszféra lengte be a 99 percet, hasonlóval még nem találkoztam. Az anyuka karaktere elég ijesztőre lett összeállítva ezt be kell látni, a fizimiskája, a karakterét átfogó hidegség, a körülötte szaporodó rejtélyes események, szituációk. Röviden: érdekes, filmes tapasztalattal lettem gazdagabb, úgy látszik az osztrákoknak is vannak rejtett tartalékaik, eddig azt gondoltam, Európában a franciák illetve a spanyolok járnak élen a horror gyártásban, de ez az elmélet, még akár meg is dőlhet. Kicsit durvábbra, keményebbre is csinálhatták volna, ezért három csillag. Különben adja az érzést, bár újra fogom nézni ugyanis, nem minden kristálytiszta.

horror | misztikus | thriller

Egy erdőszéli családi ház mellett játszanak az ikrek, mikor anyjuk hazatér egy plasztikai műtét után, teljesen bekötözött arccal. A gyerekek alig ismerik meg, és egyre nő... több»

0