2022.08.15 12:53 Ddd Olvasottság: <100x
0

Mondd ki a varázszót!

Soha nem rajongtam a DC filmekért, pedig sokat láttam belőlük. Pl. Aquaman, ami szintén nem nyerte el a tetszésemet. Így, egy évre rá, megérkezett a Shazam!, amit úgy döntöttem megnézek, még akkor is, ha nem vagyok az ilyen típusú filmek híve. Megnéztem… és nem jöttem ki csalódottan a mozitetemből… mert nem számítottam sok jóra alapból, így egy igencsak gyér és gyengécske szuperhősmozi lett ez.

Lássuk! Először is… ugye 132 perces a film, és teljesen feleslegesen. Ez szerintem az első 30-40 percnek köszönhető, amikor ugyanis semmi nem történik. Nézzük… az első 10 percben láthatjuk a főgonosz gagyi karakterét gyerekként, aztán meg a szintén gagyi tinifiú életét mutatja be, aki folyton lop, csal stb. És végre majdnem háromnegyedóra után, Billy kimondja a varázsszót, és akkor kezdődik kibontakozni a cselekmény. De egyre kevesebb ideje van a rém unalmas első 40 perc miatt, csupán 92 perc, mínusz ugye a stáblista, ami szintén eltart egy kis ideig.

Mondd ki a varázszót!

A másik az, hogy ez a film tele van logikai bukfencekkel. Jó, az nem lenne gond, ha a szituációkban lenne egy kis érthetetlenség, de már maga az egész elgondolása a történetnek több sebből vérzik. Ugye a történet szerint, a varázsló a hatalmát, hősünkre, Billy-re bízta rá. De semmi indok vagy utalás nincs arra, hogy ő legyen az erő birtokosa, mert mint írtam, folyton csal, meg olyan dolgokat csinál, ami arra utal, hogy nem igazán érdemes egy ilyen srácból egy felnőtt szuperhőst csinálni. Arról nem is beszélve, hogy a vége rettenetesen gagyi volt, komolyan, akkor már fogtam a fejem. Ugyanis a film azzal fejeződik be, hogy Billy új családja szintén Shazammá változik, semmi arra vezető magyarázat nélkül. Ami még abszolút nem tetszett, az, hogy a 7 főbűnt keverték ezzel a szuperhős-szállal, ami nagyon sokat ront az összképen. A poénok is nagyon gyengék. Kb. a 20-25%-a talált be, azok is csak alig. És ezen meg se lepődöm. A csavarok nagyon bugyuták, és eszmétlenül gyermetegek, olyan volt az egész felépítése a sótlan "fordulatoknak", mintha egy 5-6 éves írta volna őket. Vagy a film producere megkérte volna az amatőröket, hogy hozzanak össze bármit, amit vászonra juttatnak majd. Ez az érzés tombolt bennem.

Na de ezek után, nézzük a Shazam! végtelenül kevés pozitívumát. A színészi alakítások. Nekem Mark Strong alakítása tetszett a legjobban, ő ezzel a színészi játékkal egy sokkal erősebb karaktert érdemelt volna. Zachary Levi is hozza a formáját. Egy örökkévalóság, mire ő feltűnik a filmben, de miután megjelenik, az ő alakítása is kifogástalan. A színészekről nagyjából ennyit. A másik pozitívum, a látvány. A történések gyengeségért kárpótol a fantasztikus látványvilág a nem túl sok akciójelenetben. És ennyivel ki is merül a pozitívumok listája. Szóval… szerintem egyetérthetünk abban, hogy ha nem is a legrosszabb, de az egyik leggyengébb DC film a Shazam! Kár volt rá időt pazarolni. Akkor nézzük is összességében! Lássuk!

A Shazam! egy teljesen felejthető és gyenge alkotás. Ezerszer látott poénok, gagyi csavarok, gyerekes akciójelenetek, sótlan hangulat, viszont kiváló látvány és akciójelenetek. Egy biztos, a rendező bizony nem ezt a filmet fogja kitenni az ablakba. Ez biza két csillag lesz csupán, sajnálom. 4/10

71 Shazam!  (2019)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Billy Batson 14 éves. A gyerekotthonból került nevelőszüleihez, és az még csak hagyján, hogy a kamaszkor minden nyűgjével meg kell küzdenie, még az iskolában sem túl... több»

0