2019.06.24 11:22 MMcFly2015 Olvasottság: 333x
1

Magam sem értem, mit vártam a 2014-es Godzilla után, de ez számomra élvezhetetlen volt

Sok embertől megkaptam a 2014-es Godzilla után, hogy nekem azért nem tetszettek az akkor látottak, mert nem is szeretem a szörnyfilmeket. Ez nem teljes mértékben igaz, hisz a Kong: Koponya sziget a műfaj egyik legjobbja, de Godzilla rendhagyó amerikai feldolgozása (1998-ban) sem volt nézhetetlen számomra. A jelenlegi Godzilla látványvilágától és kinézetétől is a hideg kiráz, az elmúlt öt évben gyakran emlegettem a legrosszabb mozim egyikeként. Éppen ezért nem sokat vártam a folytatástól...

Kezdetben megfogott a film története. Azt a divatos témát veti fel, hogy a túlnépesedés és az ember okozta károk miatt a megoldás, hogy kiengedik azt a tucat titánt, amit szigorúan őriznek, és majd ők (a lakosság és ,,minden”) elpusztításával egyensúlyt teremtenek a bolygón. Ez a Föld egyetlen lehetősége, hogy hosszú ideig fennmaradhasson. Elég abszurd, de egy szörnyekkel teli filmre ültünk be... Kellemes csalódásom hamar alábbhagyott, mikor a rettenetes egysoros beszólásoknak hála a jelenetek zöme kínosan elvérzik. A nagyobb probléma pedig az, hogy a negatív szereplőnk világmegváltó ötlete mellett egy olyan fölösleges és unalmas családi drámát kényszerülünk végigszenvedni, ami belerondít az eddig felvázolt történet logikájába.

Magam sem értem, mit vártam a 2014-es Godzilla után, de ez számomra élvezhetetlen volt

A Meg – az őscápa című Statham film azért lehetett sikeres, mert a poénkodás és abszurd helyzetek hamar tudatosították a nézőben, hogy ezt az alkotók sem gondolták komolyan. Itt viszont a forgatókönyv totál komolyan veszi ezt a szörnycsatát, és emiatt egy kínosan ható látványorgián kívül nem kapunk semmi szórakoztató elemet a filmtől. Több akar lenne, mint amit képes nyújtani. Csak az erőlködést érezhetjük, hogy a készítők nem csak zúzást akartak a filmben mutatni, hanem egyfajta teremtéstörténetet és komolyabb kapcsolatot a titánok között.

Végül a fő összecsapást Godzilla és Ghidorah nevezetű szörny kapta, aminek látványvilágát több helyen olvastam, hogy dícsérik. Én nem tudtam élvezni. A környezet kopár és sötét, a hanghatások jók lennének, de a filmzene és a szörnyek üvöltései valahogy nem passzoltak egymáshoz. Túl sok a hanghatás, amit gyakorolnak a terembe ülő nézőkre. Egyszerűen sok a ,,jóból”, és ép ésszel nem tudom felfogni, mi az istent terveznek a készülő folytatásból, ami a pletykák szerint King Kong és Godzilla összecsapásáról szól...

Elkezdődött az univerzum építés, kérdés, hogy kell-e ez nekünk. Mindenesetre a Koponya-szigetet megemlítették a filmben, tehát a hír igaznak bizonyul... ,,Várhatjuk” a folytatást.

akció | fantasy | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Az emberiség a Földet fenyegető, igazi betegség, amire csak egy igazi gyógyszer van: a titánok. Ők pedig megérzik, ha veszélyben az otthonuk, és mindent megtesznek azért, hogy... több»

1