2021.01.02 16:14 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Útvesztő 2.

Én nem a könyvből indulok ki, mert ez nem olyan oldal, ahol a könyveket kell véleményeznem. A film alapja a könyv, amire írtak egy történetet és forgatókönyvet, nekem ez az alap.

Az biztos, hogy a könyv részletgazdagabb, és eltér, de a film más. A könyvet is mindenki másként képzeli el, olvassa a betűket, és egy képet alkot, amiből megjelenik a regény. Itt már eleve az alapművet írták át, és gondolták tovább másképp ezt a dolgot. Szóval a történetről annyit, hogy ez a rész szerintem jobb, mint az első rész. Azt hiszem, ez a lényeg.

Útvesztő 2.

Látványosabban tálalják az egészet, és már az az érzése lehet az embernek, hogy ez egy mese kategória. A zombis részek ugyan nem illenek a filmbe, szerintem egy sima vírus fertőzéssel vagy Coviddal :) emészthetőbbé tehették volna a filmet. A társadalmi rétegek bemutatását sem sikerült valami jó színben felvázolni, és ha azt nézem, értelmetlen is az zombivá vált emberek miatt. Szóval ez a része sántít, de a kaland kis akciórésze már azért ott van, hogy lehet felpörögni, kicsit izgulni a hősökért.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés jó. A szereplők tudtak pluszt adni a filmnek, ugyan nem kiemelkedőt, de sok kicsi sokra megy alapon ez jó lett. A hangi és képi effektek jók lettek. Így szerintem egy jó filmet kapunk, én négy csillaggal díjazo,. Mindenki más szemszögből nézi ezt, de azért maga a történet, amit elénk tárnak, az jó. A könyv lehet jobb, de akkor talán nem ezek a színészek kellettek volna, és nem ez a filmgyártó cég stb.

Szóval adva van egy könyv, amiből filmet csinálnak, még akkor is, ha csak egy pici darab is egyezik, már ráhúzzák, ez bizony az a könyv. Ezt lehet még fejtegetni, de ha a film összességét nézzük, akkor a szinte gyermeki történetből kapunk egy kalandos akciót, amin lehet szórakozni, izgulni. Az érzelmek terén viszont hadilábon áll a film, hiszen egy szerelmi romantikus vonalat bele kellett volna tenni. Így marad az akcióhősök szerepe és a drámai halál vagy megmentés. Reméljük, a folytatást legalább ezen a színvonalon tudják tartani, és olyan tartalommal töltik meg a 3. részt, ami méltó lesz ennek a folytatásához. Üdv, Yosi

akció | sci-fi | thriller

Thomas minden álma az volt, hogy kijusson az Útvesztőből - ettől remélte a megérdemelt szabadságot és nyugalmat. Azonban a kanyargós és veszélyes utakon túljutva szembesül a... több»

2