2021.04.30 11:16 Yosihiro Olvasottság: 215x
2

9. élet

Ez a film több szempontból is érdekes. Hiszen kapunk némi thrillert, de azt hiszem, ez csak egy részére igaz. Elbújva ott találjuk a szeretetet, a haragot is. A film felépítése nem tetszett igazán, valahogy mintha kicsit túlkomplikálták volna. Igazából a lényeg a végére derül ki, és ez hozza meg az egyenes utat az értelme felé. A végkifejlet pedig, hát, talán még egy folytatásra is adhat okot, de elég misztikus lett. Kétségek között hagyja a nézőt, így inkább rosszabb szájíze marad, mint jobb.

Összességében a forgatókönyv nálam közepes, a rendezés azért ettől jobb. A szereplők igazából nem adnak a filmhez pluszt, hiszen semmi olyan extrát nem tudnak felmutatni, ami miatt azt mondanám, jót alakítottak, így itt is a közepes színvonal maradt. A hangi és képi effektek viszont jók lettek. Így ha ezt összegyúrjuk, akkor ugyan a négy és a három csillag közt mozog a film, de én úgy érzem, nem éri el a jó kategóriát. Ezért a három csillag a megfelelő osztályzat.

9. élet

Igazából, mint azt sokan már leírták és meglátták, ez a film főleg misztikus, mintsem valami más. Szépen kezdik felépíteni egy kisgyermek szemszögéből. Ez néhol zavaró, néhol pedig jól jön ki. A történet vezetése és a jelenbe való érkezés, majd visszaemlékezés és a végkifejlet szakaszokat el lehet különíteni. A személyiségek megformálásánál nálam a pszichológusé volt talán a mérvadó, és ez ad valami gerincet is a filmnek, habár Pascal doki, a főszereplő és az apuka, aki lezuhant, és a fia közötti kapcsolat, ami misztikumba megy át. Ezek a kötelékek akár a való életben is szerepet játszhatnak az életünkben, hiszen egy apa és gyermeke kapcsolata kell, hogy erős legyen. Az anya viszont talán még erősebb kapocs, és ugyan én ezt a "betegséget", amit a filmben említenek, nem ismerem, de elég durván festették le.

Az érzelmek terén is hullámzik a film, hiszen a már említett családi kötelékek mellett a kialakult helyzet miatt a szerelem lángja is felvillan, meg a harag, ami szintén megfigyelhető. A tudatalatti képességeink egyik olyan részébe kaphattunk bepillantást, ami mindenkiben ott van. Ezt a filmet nem gondolom egy családi mozinak, de egyszer megnézhető. Üdv, Yosi

misztikus | thriller

Louis Drax kilencedik születésnapján kis híján életét veszti. A fiút ért furcsa baleseteket követően egy pszichológus, Dr. Allan Pascal próbál megoldást találni a rejtélyre.... több»

2