2020.09.26 00:45 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 306x
5

Újonc rendőr, vigyázzon magára!

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Előre leszögezném, úgy ültem le a film elé, hogy nem volt semmilyen gondolatom, sem pedig megérzésem. Ahogy megnéztem, egyből felosztottam három részre.

Újonc rendőr, vigyázzon magára!

Jól kezdődik és szépen indít. A szereplők, vagy inkább szereplő bemutatásával adós a film, de ettől eltekintve tényleg jól kezdődik. Hősünket, a fiatal, kezdő rendőrt megbízzák egy egyszerű feladattal, mégpedig, hogy az utolsó nap vigyázzon a kihalt rendőrőrsre. Jessica nem tud mit tenni, természetesen ott marad, hiszen másnap átköltöztetik az őrsöt, és már csak egyetlen napot kell ott szolgálnia. Az elején csendben telik a szolgálat, de tíz órától furcsa hangokra, zajokra és mozgásokra lesz figyelmes. Betoppan egy csöves, aki furán viselkedik, erre Jessica bezárja a fogdába. Elindul a zajok forrása után, közben szétnéz mindenhol.

A második rész kissé lassabb, de annál durvább és ijesztőbb. Megcsörren a telefon, egy lány hívja, hogy veszélyben van, nemsokára megölik. Felhívja az új kapitányságot, ahol közlik, hogy irányítsa át a hívást. Mivel ez nem sikerül, és újabb zajokra lesz figyelmes, ismét körbenéz mindenhol. Betoppan egy rendőr, aki ott volt az apja halálánál, vele beszélget egy pár percet, és mikor a zsaru kimegy, a fején egy óriási lőtt sebet vesz észre, majd a rendőr köddé vált. Innentől kezdve felgyorsulnak az események.

A telefon állandóan csörög, és a csöves is eltűnik a zárkából. Kétségbeesésében ő is állandóan hívja az új helyen lévő őrsöt, de ott leteremtik, hogy szedje össze magát. Majd az egyik rendőr elmeséli neki, hogy szórakoznak vele, hiszen aki hívja, egy éve meghalt, ott, ahol az ő apja is elhunyt mint zsaru; a sátánista Paymon szekta ölte meg. Jessica bepánikol, és már nem tudja, mit tegyen, mi lehet a megoldás. De egyet tud: a dolgok kezdenek eldurvulni, neki pedig reggelig túl kell élnie.

A film utolsó harmadát már nem mesélném el, nézzétek meg, mert érdemes! Vannak benne kifejezetten parás dolgok, jól összerakták ezt a kis költségvetésű mozit, ami nagyon jól sikerült, csak egy valami zavart kifejezetten, a vége. Sajnos kissé összecsapott és elkapkodott lett, mintha a rendező nagyon gyorsan le akarta volna zárni a sztorit.

Juliana Harkavy játéka kifejezetten tetszett, hitelesnek tűnt, a többi szereplő nem kapott annyi mozgásteret, hogy értékelni lehessen őket. A zene annyira nem fogott meg, de még így is kifejezetten élettel teli volt a film. Kár az utolsó 4-5 percért, mert ha jobban megcsinálják, egy csillaggal többet kapott volna. Ezért csak négy csillag, de a jobbak közé tartozik. Több ilyen film kellene. Anthony DiBlasi egy kifejezetten tehetséges rendező.

71 Last Shift  (2014)

horror | misztikus | thriller

A Last Shift című horrorban egy fiatal rendőrnyomozó, Jessica Loren kerül bajba, ugyanis őt jelölik ki az utolsó őrség teljesítésére egy rendőrőrsön, s meg kell várnia az... több»

5