![]()
A Zombies: Time of the Season fülbemászó taktusaira kezdődik el a film és maga a történések is egyben.
Mick Garris nem lacafacázott...
![]()
Iderakta elénk Alan Parker történetét, amit természetesen már olvastam Stephen King tolmácsolásában, és bevallom férfiasan, filmként is nagyon bejött!
Nem először láttam, most csak frissítettem a látottakat!
Hatalmas flashback jelenetek, Alan (Jonathan Jackson) állandó őrlődése, a hetvenes évek szabad szelleme, a hippik előretörése, innovatív fiatalok, és mégis nagyon erősen süt a reménytelenség és gyökértelenség a képsorokról...
Nincs is ezzel baj, sőt azzal sincs, hogy nagyon tévéfilm-„szagú” az egész. Hát persze hogy nincs, hiszen Barbara Hershey, David Arquette, Erika Christensen vagy éppen Cliff Robertson is nagyon jól hozzák a karaktereket...
Nagyon tetszettek a zseniálisan megszerkesztett jelenetek, mint például a Halál megjelenése a fürdőszobában, a halott apjával való „találkozások”, a támadó kutya és a hazafelé vezető úton történtek, amelyek élvezetessé teszik az egész filmet...
Természetesen a csúcspont a temető és utána a találkozás az immáron halottként visszatérő „kísérő”-vel, George Staubbal (David Arquette) való autókázás...
Természetesen Alan „józan énje” is mindig ott van a srác mellett, és megpróbálja jótanácsokkal ellátni őt!
Staub pedig hajt, mint az őrült, Alan haldokló, szélütést kapó anyjához...
És Staub felteszi a kérdést!
Kit vigyen magával a Pokolba?
Őt vagy az anyját?
És miért hazudott neki, hogy felült A golyó nevezetű óriási hullámvasútra?
Természetesen vannak kisebb-nagyobb hibái a filmnek, és Arquette helyett egy markánsabb pokolbéli szállítót is el tudtam volna képzelni, de összességében egy kifejezetten jó kis mozit raktak össze a készítők.
Az IMDb-n 11 ezer vélemény után 5,2/10-es, a TMDB-n 180 szavazat után 51%!
Nálam négy csillag és 71%!
Tejszínes csirkefalatkák bulgurral....
Semmi más és persze a kedvenc fotelem.
59 A golyó (2004)
A 21 éves egyetemista, Alan Parker Jonathan Jackson túl van egy öngyilkossági kísérleten és folyton halálos látomások gyötrik. Ráadásul anyja szélütést kapott, élet és... több»
Szereplők: Barbara Hershey, David Arquette, Cliff Robertson, Erika Christensen, Jonathan Jackson