2018.05.18 21:12 Greeta Olvasottság: 1425x
2

Vigyázz, mert teljesen beszippant a Riverdale

Teljesen véletlenül akadtam a sorozatra. Kellett valami esti néznivaló, ami viszonylag eseménydús, de nem túl ijesztő, hogy azért aludni is tudjon az ember. A tartalomleírása megtetszett így nem volt megállás. Teljesen beszippantott az első néhány rész.

Már nagyon régóta vártam és vágytam valami hasonló stílusú filmre. Volt valami mágikus beütése az egésznek, de szerencsére semmilyen természetfeletti dolog nem történik benne. Ezt betudom annak, hogy mint utólag megtudtam egy amerikai képregény alapján készült a sorozat. Mi történik akkor, ha egy békés kisvárosban váratlanul meghal egy fiatal.

Vigyázz, mert teljesen beszippant a Riverdale

Teljesen befordulnak a lakók vagy elindul a gyanúsítgatás. A története nem az a finomkodó fajta, amit megszokott az ember egy tinisorozattól. Van egy láncolata és ami külön tetszett, hogy minden részben valójában történt valami, ami előrébb vitte a történetet. A karakterek összetettek voltak és sok félék, akik képesek voltak megváltozni és fejlődni is. A fiataloknak vannak szüleik is ezáltal még kerekebb a dolog, érthetőbbek a jellemek. És bizony a szülőknek is sok vaj van a fülük mögött. Kezdetben sok mindet mesél az egyik szereplő, ami még egy kis pikantériát ad a sorozatnak, ez később kicsit visszaszorul sajnos. Egész Riverdale azt mutatja, hogy minden rendben van, holott a háttérben rengeteg titok és bűn húzódik meg. Senki sem ártatlan és semmi sem az, aminket látszódik. Amikor már azt hiszed, hogy valami megoldódott utólag még bonyolultabb lesz a dolog és még több problémát szül. Engem az LMBT vonal sem zavar, talán egy kicsit még inkább az elfogadás sulykolása az emberekben a cél ezzel. Volt egy kis Glee beütése az elején a dalolászással, de nem volt giccses. A második évadban a fekete kapucnis már egy kicsit sok volt. Ezerszer hitték, hogy elkapták, de kiderült, hogy mégsem. J.K Apa vörös hajával is egészen biztosan lesz még valami csavar a történetben. Ami annyira nem jött be, azok a bandaháborús jelenetek. A fiúk olyanok voltak, mint kiskakasok a szemétdomb tetején. A gengszter apuka ténykedése is helyeként erőltetett volt. Remélem a színvonal sokáig megmarad és sok-sok évad készül belőle, de nem vagyok benne biztos, hogy sokáig lehet húzni.

85 Riverdale  (2017)

dráma | krimi | misztikus | romantikus

Archie, Betty és Veronica, valamint még néhány barátjuk szülővárosukat igyekeznek felfedezni: vajon mi húzdik meg Riverdale egységesnek, egészségesnek és normálisnak tűnő... több»

2