2021.02.05 18:47 Kóborló Olvasottság: 400x
1

Halálos látogatók egy forgatáson

Kimondottan kedveltem a 2003-as, Halálos kitérő című filmet, és mivel hamarosan érkezik a legújabb rész (elméletileg 2021 elejére várható, és teljesen figyelmen kívül hagyja az első rész utáni részek történéseit), gondoltam, időszerű lenne elővenni ezt a franchise-zá nőt horrorszériát.

Sokan voltak úgy az első résszel, hogy kedvelték, vagy akár még szerették is, hisz képes volt szórakoztatni a nézőt még úgy is, hogy egyáltalán nem beszélhetünk hibátlan filmről. Sok olyan ismerősöm volt, akik kedvelték az első részt, és hiába készült még további öt film 2014-ig, a legtöbbjük még a második résznél is megtartotta ezt a fajta szimpátiát.

Halálos látogatók egy forgatáson

Nem állítanám, hogy ez teljesen meglepett, hisz a második felvonás tulajdonképpen egy tipikus horrorfolytatás lett. Szinte minden téren kicsivel többet kapunk, ami egyértelmű szabálya szokott lenni a horrorfilmes folytatásoknak. Több szereplőt kapunk, igaz, jómagam talán egy karaktert leszámítva (akit Herny Rollins alakít) egy pillanatnyi esélyt sem láttam a túlélésükre. Ha azt mondom, hogy az első rész karakterei nem voltak nagyon kidolgozva, akkor az itteni karaktereket már-már szinte felszínesként kell leírnom.

Ez csupán egy dolog miatt lehet kissé fájó: a nézőnek ezekért a karakterekért kellene végigizgulnia a filmet, de mivel általában az efféle filmek nagy százaléka nem szokott nagy figyelmet fordítani arra, hogy a karakterek nézőbarátok legyenek, ezt itt se rójuk fel akkora hibának. Emiatt pedig szinte bármelyikük bármikor feláldozható a történet során.

Folytatás révén kissé mélyítették a hegyi emberek történetét, itt már a kolóniájuk női egyedei is megmutatkoznak, ráadásul többen is vannak, mint az első részben. Történetileg nem lett kidolgozottabb, mint az első rész, de legalább igencsak pörgősnek mondanám, bár igaz, hogy talán egy kicsit lassabban indulnak be az események, mint az elődjénél.

A félelemkeltés teljesen elhanyagolható a filmben, és sajnos a hegyi emberek szívóssága miatt pár logikátlansággal is találkozhatunk a közel másfél órás játékidő alatt, de egy átlagos horrorfilmként simán besorolható lett a Halálos kitérő második felvonása.

horror

A Földet apokalipszis pusztította el. A néhány túlélő Nyugat-Virginia sűrű erdőségében talált menedéket a pusztulás elől. Ha életben akarnak maradni, csak magukra... több»

1