2019.02.14 19:05 Márton Olvasottság: 337x
0

Vérgőzős Valentin napi mészárlás újratöltve

1981-ben egy bizonyos George Mihalka nevezetű úriember úgy gondolta, itt lenne az ideje ha a Valentin ünnepe is megkapná a maga kis sorozatgyilkosát és el is készítette a My Bloody Valentine című slasher horrorfilmet (sajnálatos módon még ehhez az alkotáshoz nem volt szerencsém), viszont 2009-ben az álomgyár úgy érezte, hogy itt lenne az ideje a 81-es film újrafeldolgozásának és ennek apropóját pont az ez időben hatalmas népszerűségnek örvendő 3D-s technika segítette nagyban! Már amennyire vissza tudok emlékezni, nem sok horrorfilmet remakeltek csak e technika miatt, tehát akár mondhatnám azt is, hogy a 2009-ben moziba került Véres Valentin 3D egyedülálló a maga nevében!

Mivel nem láttam az eredeti változatát, ezért nem is tudnám a két filmet összehasonlítani, de a 3D-s változat két dologban nem szenved hiányt, ezek pedig a véres jelenetek és a kimondottan jól mutató 3D-s gyilkosságok! Történetileg a film egy faék egyszerűségű, mondhatni klisé hegyek találhatóak benne, van itt minden ami egy tipikus slasher horrorhoz szükséges! Álarcos gyilkos, rengeteg holttest, cicivillantás, menekülés és mindez egy eldugott kisvárosban! Mégsem tudok elsősorban két dolog miatt haragudni erre a filmre! Az első, hogy nagyon kevés horrorfilm foglakozik a Bálint akarom mondani a Valentin-napban rejlő horror lehetőséggel (hisz ha jól emlékszem talán csak a 2001-ben készített tinihorror beütésű szintén Véres Valentin címmel ellátott film foglalkozott a témával)! A másik dolog ami miatt szintén nem tudnám elmarasztalni jelen filmünket, a 3D-s technika használata, mert tényleg érezhető hogy erre nagyon is odafigyeltek!

Vérgőzős Valentin napi mészárlás újratöltve

Jelen filmünk legtöbb karaktere és az őket alakító színészek a sorozatok világából érkeztek de ezt egyáltalán nem mondanám negatívumnak a filmnél! Talán a legnagyobb név a filmben Jensen Ackles volt akit elsősorban az Odaát című sorozatból ismerhetünk (érdekes hogy szintén ebben az évben készült el az új Péntek 13 film is, amiben pedig az Odaát másik sztárja Jared Padalecki szerepelt)! Nehéz volt számomra mindkét filmnél egy másik karaktert köszönteni bennük, hisz nevük annyira egybeforrt már akkor is a sorozatban betöltött személyükkel! A 2009-es év amúgy is egy elég érdekes éve volt Hollywoodnak, hisz oly nagy klasszikus horrorfilmeket remakeltek, vagy gondoltak újra, mint Az utolsó ház balra, a Péntek 13., az It's Alive, a Halloween 2 vagy pont jelen filmünket (és ezek csak azok amiket én ismerek, tehát a lista lehet hogy még hosszabb is lenne)!

Maga a film egy átlagos slasher volt, de a technikai megjelenítései és a Valentin-napi időzítése miatt, akár egy kellemes kis esti borzongást is eszközölhet a pároknál így Valentin-nap alkalmából!

horror | misztikus | thriller

Néhány évvel ezelőtt a sulibálon a kissé különc Jeremyt alaposan megalázza a menő Page, és barátnői. Mára az egykori tinikből bombáző nők váltak, és rég elfelejtették... több»

0