2024.12.28 12:51 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

„A gazdag emberek mindig boldogok!” (Jockey Ewing)

Tudom, sokan látták, sokan unják, sokan utálják, de mégis azt kell mondanom, hogy jó sorozat. Jó pár napot töltöttem el az Ewing fiúkkal nagytakarítás közben, és nem bántam meg! A karácsony előtt mindig keresem az olyan filmeket, amik erőt adnak az ablaktisztításhoz és társaihoz. (Nem kis munka marad a nőkre.) Megtaláltam! Bár nem szappanoperaként kategorizálták, de valahogy mégis lendületet adott a téma, és ezt leginkább, II. John Ross Ewingnek (Larry Hagman) köszönhetem.

A szarkazmusa, az iróniája zseniális! Ő az egyik legelvetemültebb és legnagyobb gazember, akit megismertem, de mégis szeretjük és mosolygunk, ha belendül. (A mosolya, amikor tudja, hogy több ember életét tette tönkre és keserítette meg, megér egy Oscart!) A beszólásai, azt hiszem, csak tanulni lehet tőle! (Persze, csak óvatosan!) Nem tudom, hogy pontosan kinek a fejéből pattanhatott ki az Ő karaktere, de nehéz tőle elszabadulni. Mindig rosszban sántikál, nem riad vissza senkitől és semmitől! A legaljasabb ember a sorozatban, aki röhögve átgázol másokon, és nem riad vissza semmitől. Persze az életben kerüljük az ilyen habitusú embereket, de a távolból figyelve szórakoztató! (Sőt néha tetszett!) Ha Ő mint rosszfiú nem kapott volna szerepet a filmben, csak egy lagymatag, unalmas, néha a romantika szálát érintő „értsd meg, nekem ehhez idő kell” sorozat lett volna.

„A gazdag emberek mindig boldogok!” (Jockey Ewing)

Ezért a pamelás (Victoria Principal és családja) jeleneteknél kicsit lassabban ment a munka, mert nem érdekelt a vergődése. Nem vagyok érzéketlen, de egy idő után uncsi! (Jockey szinkronhangjáról ne feledkezzünk meg, mert zseniális!) A film bemutatása óta rengeteget változott a divat, a hajviselet, és kiemelném a testszőrzetet! A ruházkodással nincs gondom. A nők kosztümben, a férfiak öltönyben. Ez a normális, szerintem. (Imádom azokat a férfiakat, aki fekete vagy sötétkék öltönyben és fehér ingben flangálnak. Nem is kell öltöny, de legyen stílus. A szakadt farmer nem stílus. (Szerintem!) A frizuradivat természetes más volt, a mostani nekem jobban bejön. (Hátul felnyírt, tengerészgyalogos stílus.) Nos, akkor beszéljünk a testszőrzetről! Még most is a férfiak elvárják, hogy egy nőn egy szőrszál se legyen! Ez rendben van! De, ha egy férfi leveti az ingét, és alatta egy dzsungel van? Ha a férfiak elvárják a nőktől, hogy szőrtelenítsenek magukat, akkor miből gondolják a férfiak, hogy mi nem várjuk el ugyanazt? Elég egy kis izmos mellkason pár szőrszál, de a dzsungel már rég kiment a divatból. (Szerintem.) Nem szeretnék elveszni benne! Szerintem érdemes belevágni, és a második résznél kezdjük, mert az első uncsi! Jó szórakozást!

81 Dallas  (1978)

dráma | romantikus

A sorozat középpontjában az olajmágnás és marhatenyésztő Ewing család áll. Életük felbolydul a legkisebb fiú, Bobby döntése hallatán, aki bejelenti, hogy feleségül veszi... több»

0