2021.09.02 14:01 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 172x
3

Az enyém, mint a fekete özvegy pók, párzani akar, mielőtt öl - by AL BUNDY

Igazán régi sorozatról beszélhetünk, és akkortájt még közel sem volt ennyi sorozat, mint manapság. Lehet, ezért érzem már "elavultnak", vagy csak azért, mert rengetegszer láttam. Ki tudja, egy biztos, hogy nagyon jó szitkom sorozatról van szó, és a mai napig fel tudja dobni az ember kedvét.

Tipikusan olyan sorozat volt, amit vagy imádott az ember, és nézte, vagy a háta közepére kívánta a sajátos humora miatt. Nagyon jól parodizálta ki az átlagember, átlagos családok mindennapjait, ugyan sokszor tűnt úgy, hogy egyes részek ugyanazon az elven mentek végig, és szinte csak az a bizonyos kanapés beállás volt 20 percig, de voltak változatos epizódok is benne.

Az enyém, mint a fekete özvegy pók, párzani akar, mielőtt öl - by AL BUNDY

A karakterek egyedisége volt szerintem a kulcs, minden karakter színessé tette, és rögös ellentettjei voltak egymásnak. Ed O'Neill karizmatikus játéka élményszámba ment, sosem tudtam megunni az arcmimikáját, hiszen annyira egyedi volt, de említhetném Katey Sagal Peggy Bundy karakterét is, akinek imádtam a sajátos lusta stílusát.

Rengeteg dologért lehetett imádni ezt a sorozatot, vagy éppen utálni. Én szerencsére szerettem, és rengeteg jópofa rész megmaradt az emlékezetemben. Ott van például a bevásárlás-üzletes rész, ami nagyon vicces volt, vagy éppen a több részből álló angliai utazásuk. Nagyon sok olyan beszólás van, ami az akkori rendszernek szólt, és a jogszabálynak, valamint nem kevés akkoriban híres színész vagy sportoló volt vendégszereplő. Voltak benne limonádé poénok, de melyikben nincsenek.

Al Bundy volt a családfő, aki egy cipőboltban dolgozott, ez a mai napig egy fogalommá vált, és remekül mutatta be a szegény ember mindennapját, akinek a felesége egész nap csokit eszik és a sorozatokat nézi, míg a gyerekek csatangolnak és rosszalkodnak. Összességében nagyon jól mutatja be az akkori, és sok esetben a mostani családok (férfiak, nők és kamaszok) mindennapjait.

szatíra | vígjáték

Al Bundy, Peggy Bundy és gyermekeik, Kelly és Bud a külvárosi Chicagóban élnek. Bár életük nem feltétlenül mintaszerű, története a külvárosi Chicagóban zajlik. Korántsem... több»

3