2016.09.10 17:35 e-batta Olvasottság: <100x
0

...minden percét megéri megnézni

A bemutatás évében tarolt a film a mozipénztáraknál, pedig rettentően kétesélyes dolognak látszott. Adott egy zöldfülű rendező (aki mindössze annyit tudott felmutatni, hogy apja Bollywood egyik nagy öregje, mint forgatókönyv és szövegíró), valamint adott egy olyan történet, ami egyrészt megváltoztatja a már bevált történetvezetési sémákat, és kidobja a kukába a szerelmi kliséket, másrészt évszázados tabutémákat feszeget (női alkoholizmus, idősebb nő - fiatal férfi kapcsolata, egyedülálló, elvált asszony - akitől nem mellesleg a kőgazdag exe elperelte a lányát stb.), úgyhogy ebben mind benne volt a hatalmas bukás lehetősége. Farhan Akhtar viszont olyan frissességgel és merészséggel nyúl a fenti témákhoz, olyan profi színészvezetéssel ábrázolja a problémákat, hogy az indiaiakat kilóra megvette vele. Nem véletlen, hogy későbbi rendezései is (Laskhya, Don-széria) ugyanilyen zajos sikert arattak, majd kipróbálta magát, mint színész (Rock On!), és rögtön el is vitte a legjobb újonc díját a FilmFare-on.

Farhan Akhtar ugyanazt csinálja, mint Aamir Khan, csak persze egy tízessel fiatalabb nála, úgyhogy még rengeteg ideje van.

...minden percét megéri megnézni

A sztoriról inkább nem írnék, mert egyrészt rettentő egyszerű: három fiú barátsága, és szerelmi élete, másrészt hihetetlenül bonyolult: a tekervényes családi/baráti kapcsolati láncok, és a még kacifántosabb történetvezetés miatt nem sok értelme lenne.

A film nagyon hosszú, 183 perc, de minden percét megéri megnézni.

Még annyit, hogy a három fiú (Aamir Khan, Saif Ali Khan és Akshaye Kanna) tökéletesen eltalálták a szerepüket, a mai napig ehhez az alakításhoz mérem az összes többi filmjüket. Akshaye Kannát azóta se láttam jobb szerepben, a két Khan viszont utána is meg tudta mutatni, hogy mit tud.

dráma | romantikus | vígjáték

A Dil Chahta Hai című romantikus vígjáték egy csapat nagyvárosi fiatalról szól, akik nagyon jó barátságban állnak egymással. Minden rendben van köztük addig, amíg szerelmesek... több»

0