2019.05.05 04:42 Attila G. Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Átverés

Ez a film értelmetlen. Nem szól semmiről. Fölösleges volt elkészíteni. Ami azért bosszantó, mert a film címe egy érdekfeszítő témájú filmet sejtet.

Viszont a film nem ad semmit. Ez a film egy nagyon rossz átverés. Valamiről elvileg szólni akar. Tele van sokat sejtető jelenetekkel.

Átverés

Csak várja és várja az ember, hogy talán végre kilyukadunk valahova... Igazából nem lyukadunk ki sehova. Olyan ez a film, mint egy meghibásodott féregjárat. S az a baj, hogy mindig elfelejti az ember, ha megnézi. Hogy aztán teljesen elfeledkezve róla, mindig újra és újra megnézze, hátha kap egy értelmes filmet. És aztán újra és újra csalódjon. Ez tisztára olyan, mintha "Idétlen időkig"-szerűen élnénk át újra és újra egy napot. Csak itt nem számíthatunk bármi fejlődésre a nap alakulását illetően, hiába ismétlődik meg százszor.

Ezek az átverős filmes stílusú filmek - mint például a Blair Witch-filmek, vagy a Parajelenségek-filmek, de még sok más példát lehetne mondani - eléggé változatosak. Vagy nagyon beletraffálnak valamibe... Vagy teljesen időpocsékolás a film megnézése, mert úgy igazából nem kapunk semmit. Én az átverős filmek közül például valamiért nagyon szerettem az Ideglelés Csernobilban címűt. Ez az 51-es körzet viszont nagyon mellément. Csak nézem, nézem, nézem, folyamatosan bizakodom, hogy végre történik valami. A film "zajosságának" fokozódásával ítélve közeledünk a végéhez, kezd a tetőpontjára hágni. S még mindig nem tartunk sehol. Merr bármennyire is akar, a "semmi" soha nem fog tudni a tetőpontjára hágni. Mindig is semmi marad.

horror | sci-fi | thriller

Valósággal elszabadul a pokol, amikor újságírók egy csoportja bejut egy titkos bázisra, ahol földönkívüli lények élnek.

0