2021.05.01 10:44 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Terv...

Egy terv, ami jó is, meg nem is. A film – talán mondhatjuk – társadalmi problémát is érint, és bemutat egy olyan nyitott, érzelmekbeli házasságot, ahol az érzelmek csak akkor válnak teljessé, amikor eljutunk oda, hogy önmagunknak nem tudunk hazudni. A filmben sok az irodalmi szöveg, ami nekem kicsit nehéz. A társalgás ezen formája talán az irodalmi és művészi körökben jó, de valahogy nekem ez nem illett a filmbe. Ha pedig azt nézem, hogy egy íróról és művészekről szól, akkor megértem, de valahogy mégsem illett ez a puzzle-be nekem.

A történet jól mutatja be akár a mostani helyzetet, hogy 40-50 év alatt sajnos léteznek olyan személyek, akiknek nem volt kapcsolatuk, vagy ha volt is, magányosan élnek. Érdekes megközelítése a gyermekvállalásnak, amit itt bemutatnak, de azt hiszem, életet adni és felnevelni mindig nemes és szép feladat az életben, ezt elvenni, elvetni nem szabad. A további történésekben viszont érdekes a két család összehangolása, majd a párok cseréje és a végkifejlet, amit ugyan nem mutatnak, és kérdéseket hagynak a nézőben, hogy a kislány akkor lehet, az uborkásé...? Szóval a csattanó jó. Én drámai hatást nem éreztem a filmben, inkább a szerelem és a romantika elemeit, szintjeit élhetjük át, vagy kaphatunk bepillantást ezekbe.

Terv...

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés már szerintem gyengébb. A színészek ugyan nevesek, és a játékuk sem rossz, de mégsem éri el a jó szintet. Nem tudnak adni annyit a filmhez, mint amit a mondanivalója sugároz. A hangi és képi effektek a kornak megfelelnek, semmi extra. Így nálam ez az összhatás három csillagot ér. Nem tudom a jó kategóriába sorolni, mert hiányzott valami extra plusz, pl, olyan durranás, amit a végén kapunk, hogy a kislány elkezd számolni...

Kellemes film, néhol kicsit túljátsszák, néhol pedig nagyon lent van. A mondanivalója, azt hiszem, mindenkinek egyértelmű, a szerelem, a párkapcsolat és gyermekek, valamint a boldog élet egy villanását kaphatjuk meg a filmből. A színészeket azért nem tudom, nem akarom minősíteni, mert igazán kiemelkedő alkotást senki nem ad. Hiába a neves név, ha a forgatókönyv szerint a szerep gyengébb, mint maga... A másik főszereplő viszont ad hozzá, és így szinte kiegyenlítődik az összhatás, de ez mégsem mondható jónak. Egy egyszerű film, amit meg lehet nézni, és és gondolkodni akár a saját életünkön is... Üdv, Yosi

dráma | romantikus | vígjáték

Egy fiatal nő megpróbál a saját lábára állni New Yorkban, azonban a dolgok némileg bonyolultabbak, mint azt elsőre gondolta volna. több»

1