2023.10.27 11:06 JRD Olvasottság: <100x
1

3,5*

Bevallom, hogy anno azért kezdtem el megnézni a sorozatot, mert valami kevéssé limonádéra vágytam. Ám arra nem voltam felkészülve, hogy egy ízig-vérig abszurd, sok esetben ízléstelen, de tagadhatatlanul fekete komédiát fogok látni.

A sorozatban egyébként neves színészek is szerepet vállaltak. Húzónévként ott van Jamie Lee Curtis, Charisma Carpenter, a még mindig állatira dögös John Stamos, Kirstie Alley, James Earl Jones III, illetve a fiatalabb generációból Emma Roberts is. Ez utóbbi hölgyet egyébként legtöbben horrorszerepei, abszurd szerepvállalásairól ismerik... talán kis túlzással lehet azt állítani, hogy a fiatal hölgy amolyan női Johnny Depp.

3,5*

A két évadot megért sorozat első évada főként New Orleansban, illetve a kampuszjelenetek külső felvételeit a Tulane Egyetemen forgatták. A második évad Los Angelesben került legyártásra.

Ryan Murphy egyébként már az elején kijelentette, hogy a sorozat minden egyes részében meg kell halnia valakinek, melyet be is tartottak, így a szereplők részről részre fogyatkoztak. Akik az évad végére túlélték... nos... rájuk újabb megpróbáltatások vártak a következő évadban.

A sorozat egyébként számos jelölést kapott, és hármat be is váltott egy-egy díjra:

– Critics' Choice Television Awards – A legizgalmasabb új sorozat díjra,

– People's Choice Awards – Kedvenc új tévéjáték díjra,

és

– A sminkesek és fodrászok céhének díjai, TV mini-sorozat (MOW) – A legjobb kortárs smink díjra.

Jamie Lee Curtis és Roberts is kapott jelöléseket, de nekik nem sikerült díjra váltani.

A sorozat (még ha valamelyest rendhagyó szórakozást is nyújtott) vegyes kritikákat kapott. Voltak, akiknek tetszett, és voltak, akiknek nem. Volt olyan kritika is, mely egyértelműsítette, hogy „A Scream Queens túl ízléstelen a mainstream nézők számára, és túl buta a horror rajongói számára.” És ebben bizony nem kevés igazság van.

Mégsem lehet az mondani, hogy nem érdemes megnézni. Mert érdemes. Márcsak a színésznagyságok és Roberts alakítsa miatt is...

Ám kinek milyen az ízlése.

Tehát ne is hallgass rám, hanem nézd meg, és majd eldöntöd magad!

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

horror | misztikus | vígjáték

Húsz évvel azt követően, hog 1995-ben egy egyetemi beavatás balul sül el,  az esemény évfordulóján valaki bosszúszomjtól vezérelve mészárlásba kezd. Egy egyetemi kampusz... több»

1