2019.01.29 23:01 Szilonka Olvasottság: 247x
0

Siker után totális bukás, méltő búcsú Amy Winehouse-tól

Az Amy: Az Amy Winehouse-sztori egy különleges életrajzi/dokumentum film. Kizárólag archív felvételekből lett összeállítva a története, nincs mellébeszélés, a hasonló filmekben látott már-már kínos kiülünk egy székbe és csak a jót mondjuk az illetőről. Amy nem volt hibátlan. Rengeteg démona volt, főként az alkohol és a drogok, amelyeket rövidebb időre el tudott hagyni, de mindig is hiányoztak neki és a vesztét is ez okozta.

De hogyan jut el egy fiatal és elképesztően tehetséges lány oda, hogy 27 évesen már kiégett, sokszor magáról nem tudó ember legyen, akinek egykor az élete volt a zene és az éneklés, de a végén már kiáll a színpadra és egyszerűen nem akar énekelni! A film a kezdetektől indul. Amy gyerekkora meghatározó volt. Szülei elváltak és ezt sose tudta feldolgozni, igazi törés volt az életében. Tizenéves korától kezdve bulimiás és gyógyszereket szed. Mindig ott voltak a barátai, akik segíteni akartak neki, de mindenhol ők sem lehettek ott. A démonoknak mindenkinek magának kell nemet mondani. Sosem készült világkarrierre.

Siker után totális bukás, méltő búcsú Amy Winehouse-tól

Egy kis szórakozó helyen szeretett volna világéletében énekelni egy kis közönségnek. Még a pályája legelején elmondta, ha világsztár lenne nem tudná feldolgozni. Úgy is lett! Hogy ebbe a menedzsment hajszolta bele vagy akkor jelenség volt, hogy azt a nagy világnak kellett megmutatni? Sose derül ki. Nem volt egyszerű eset, amit a fejébe vett annak úgy kellett lennie. Elmondhatatlanul nagy tehetség volt. Maga írta a dalait, maga hangszerelte, ontotta a dalokat. Az egész stílusát ő találta ki, a megjelenését a ruháit, mindent. Aztán elindult a lejtőn. Az alkoholt sosem vetette meg, de talán későbbi férjével való megismerkedése lett végzetes számára.

Ő vezette be a drogok világába. Nagyon megértették egymást, mindketten a világ ellen voltak. Őt gyermekként elhagyó édesapa feltűnése is érdekes. Évekig semmilyen kapcsolata nem volt a lányával, majd a sztárság kapujában feltűnt. Amy megbízott és mindenben kikérte édesapja tanácsát, aki azt mondta a lányának, hogy nem kell elvonóra mennie. Tévedett. És milyen érdekes, hogy a Rehab című nóta hozta meg számára az áttörtét az igazi sikert. Anglia mellett egyre többet járt Amerikába, nyert Grammy-t, mindeki rá volt kíváncsi, minden este talk showk-ba hívták.

Feldolgozhatatlan volt számára a siker. Az alkohol és drog töltötte ki a mindennapjait. A korábban egészséges külsejű lány egy szörny lett, borzasztóan lefogyott, arca eltorzult és innen már nem volt visszaút. A korábban a kegyeiért könyörgő talkshowk, hogy az ő műsorukban lépjen fel, egyre inkább a nevetség tárgyává tették. Hiába álltak mellette gyerekkori és szakmabeli barátok eljött az elkerülhetetlen. 2003-ban indult pályája 2011-ben tragikus véget ért. Reméljük, hogy most már egy jobb helyen kis közönségének énekelheti fantasztikus dalait.

dokumentum | életrajzi | zenés

Az Amy - Az Amy Winehouse-sztori című életrajzi dokumentumfilm a tragikusan elhunyt fiatal énekesnő személyiségét és sikerének kulcsát igyekszik feltárni. Az archív felvételek... több»

0