2025.11.23 13:42 Dominus Daemonium Olvasottság: <100x
0

Nem olyan rossz ez! Sőt!

Anno, jó nyolc-kilenc évvel ezelőtt már keresgettem ezt a mozit, aztán valahogy kiment a fejemből teljesen!

Majd 2022-ben Kóborló barátom írt egy kritikát róla, hogy mit tapasztalt, így gondoltam, megnézem...

Nem olyan rossz ez! Sőt!

Majd megint eltelt három év, és hipp-hopp, már meg is néztem!

Jó, oké, nem kapkodtam el, de a jó munkához idő kell...

A mozi egy "animal-horror", és egy "home-invasion" fura, realisztikus keveréke...

Mivel mindkettőt kedvelem, így ültem le a film elé!

Nick Robertson bevetette a horror filmek minden arzenálját, amit egy ilyen zsánerű filmnél be lehet dobni!

Éjszakai támadások, sok vér, és állandó pörgés, nincs megállás, a feszültség tapintható kell, hogy legyen. A film pedig ennek többé-kevésbé megfelelt a kritériumoknak.

Egy gyors támadással kezdődik a felvezetés, így már sejthető a film lényegi mondanivalója, narratívája, és dinamikája is egyben!

Egy pár szó a filmről:

Adam ( Jack Campbell ) ,és családja mondhatni klasszikus!

Felesége, Carla ( Anna Lise Phillips ) állatorvosi asszisztens, a kamasz, lázadó lány, Sophie ( Katie Moore ), és az állandóan kíváncsiskodó kissrác, Henry ( Hamish Phillips ) egy átlagos család, akik próbálnak több lábon állni...

Adam juhokat tart, de most bajban vannak, hiszen az éjjel, mikor is a másik házban egy bébiszittert kaptak el, itt is megtizedelik a juhokat.

Természetesen nem titok, hogy vadkutyák állnak a támadások mögött, és mindenre támadnak, gyilkolni akarnak!

Természetesen nem ez az első mozi, amiben kutyák gyilkolnak, hiszen láthattuk már többek között a Devil Dog: The Hound of Hell címűt, a Cujo-t, a Rottweiler-t, a 2006-os Falka címűt, az 1982-es Fehér dög címűt, vagy az egyik nagy kedvencemet, az 1977-es A falka című horror mozifilmet...

Szóval sok extrát már nem tudnak belevinni.

De mégis a nyers, brutális támadások, a kutyák vedsága, erőszakossága nagyon is erőset tud "ütni" a képernyőn keresztül...

Állandó suspense, amitől az összhatás még brutálisabb!

Robertson a támadások miatt sok "long shot", sőt inkább "extreme long shot" felvételt használ a hatások miatt!

Közepesnél kicsit erősebb színészi teljesítmények, és szerintem jó operatőri munka, amit Benjamin Shirley-nek köszönhetünk, jó zenei alapokkal megtámogatva, ami Tom Schutzinger munkája.

Az "ausszik" odatették magukat!

Egyik kedvenc zsánerem, így nem nagyon bántanám, kisebb-nagyobb hibái, hiányosságai ellenére sem!

A vége pedig szintén nem okozott csalódást!

Rengeteg vér, izgalom, és egy csavar...

Mi kellene még?

55 The Pack  (2015)

horror | thriller

Egy farmernek és családjának az életükért kell küzdenie, miután vérszomjad vad kutyák falkája megszállja a világtól elszigetelt birtokot. Vajon mindannyian túlélik az éjszakát?

0