![]()
Anno, jó nyolc-kilenc évvel ezelőtt már keresgettem ezt a mozit, aztán valahogy kiment a fejemből teljesen!
Majd 2022-ben Kóborló barátom írt egy kritikát róla, hogy mit tapasztalt, így gondoltam, megnézem...
![]()
Majd megint eltelt három év, és hipp-hopp, már meg is néztem!
Jó, oké, nem kapkodtam el, de a jó munkához idő kell...
A mozi egy "animal-horror", és egy "home-invasion" fura, realisztikus keveréke...
Mivel mindkettőt kedvelem, így ültem le a film elé!
Nick Robertson bevetette a horror filmek minden arzenálját, amit egy ilyen zsánerű filmnél be lehet dobni!
Éjszakai támadások, sok vér, és állandó pörgés, nincs megállás, a feszültség tapintható kell, hogy legyen. A film pedig ennek többé-kevésbé megfelelt a kritériumoknak.
Egy gyors támadással kezdődik a felvezetés, így már sejthető a film lényegi mondanivalója, narratívája, és dinamikája is egyben!
Egy pár szó a filmről:
Adam ( Jack Campbell ) ,és családja mondhatni klasszikus!
Felesége, Carla ( Anna Lise Phillips ) állatorvosi asszisztens, a kamasz, lázadó lány, Sophie ( Katie Moore ), és az állandóan kíváncsiskodó kissrác, Henry ( Hamish Phillips ) egy átlagos család, akik próbálnak több lábon állni...
Adam juhokat tart, de most bajban vannak, hiszen az éjjel, mikor is a másik házban egy bébiszittert kaptak el, itt is megtizedelik a juhokat.
Természetesen nem titok, hogy vadkutyák állnak a támadások mögött, és mindenre támadnak, gyilkolni akarnak!
Természetesen nem ez az első mozi, amiben kutyák gyilkolnak, hiszen láthattuk már többek között a Devil Dog: The Hound of Hell címűt, a Cujo-t, a Rottweiler-t, a 2006-os Falka címűt, az 1982-es Fehér dög címűt, vagy az egyik nagy kedvencemet, az 1977-es A falka című horror mozifilmet...
Szóval sok extrát már nem tudnak belevinni.
De mégis a nyers, brutális támadások, a kutyák vedsága, erőszakossága nagyon is erőset tud "ütni" a képernyőn keresztül...
Állandó suspense, amitől az összhatás még brutálisabb!
Robertson a támadások miatt sok "long shot", sőt inkább "extreme long shot" felvételt használ a hatások miatt!
Közepesnél kicsit erősebb színészi teljesítmények, és szerintem jó operatőri munka, amit Benjamin Shirley-nek köszönhetünk, jó zenei alapokkal megtámogatva, ami Tom Schutzinger munkája.
Az "ausszik" odatették magukat!
Egyik kedvenc zsánerem, így nem nagyon bántanám, kisebb-nagyobb hibái, hiányosságai ellenére sem!
A vége pedig szintén nem okozott csalódást!
Rengeteg vér, izgalom, és egy csavar...
Mi kellene még?
55 The Pack (2015)
Egy farmernek és családjának az életükért kell küzdenie, miután vérszomjad vad kutyák falkája megszállja a világtól elszigetelt birtokot. Vajon mindannyian túlélik az éjszakát?
Szereplők: Jack Campbell, Anna Lise Phillips, Katie Moore, Hamish Phillips, Charles Mayer