2017.02.27 15:48 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
2

Tetszett is, meg nem is

Szeretem az olyan filmeket, amelyet próbálnak kicsit egyensúlyozni dráma és humor határán, mondjuk A régi várost azért nem lehet keserédesnek nevezni, annak ellenére, hogy több olyan jelenet is van benne, amely próbálja a komoly témát is könnyed formában feldolgozni, ez azért mégiscsak egy kőkemény dráma marad. A filmnek a humoros vonulatáról egyértelműen Lucas Hedges gondoskodik, aki számos aranyköpéssel örvendezteti meg a nézőközönséget (pl. amikor azzal viccelődik, hogy az apja holttestét akár a fagyos kocsiban is tarthatnák vagy amikor csetlik-botlik a két barátnője között, akikkel egyszerre randizik). Hedges egy igazi feltörekvő tehetség, aki remekül egészíti ki Casey Affleck búskomor és magába roskadó karakterét, így Affleck az Oscar-díját nagyban köszönheti szereplőtársának, aki megadta a tökéletes kontrasztot az alakításának (kicsit olyan ez, mint Emma Stone és Ryan Gosling esete a La la land-ben, akik ketten együtt alkották meg a film lelkét). Affleck alakítása valóban jó, ám a legerősebb jelenete az, amikor arról beszél a rendőrörsön, hogyan gyulladt ki a ház az alvó gyerekeivel együtt. A jelenetben Affleck látszólag teljesen higgadtan meséli el a történteket, aztán egyszer csak kirobban. Karakterének az erejét is épp ez adhatja: időnként úgy tűnik, hogy majd felrobban a rengeted dühtől és frusztrációtól, de nincsenek ordítozós kirohanásai, amellyel fokozódik az egész film drámája.

A filmmel a problémám annyi csupán, hogy bár két síkon fut a történet, az egyikről (ami szerintem még izgalmasabb is) nem sok mindent tudunk meg, csupán kapargatják a felszínt, elhangzik, hogy mi történt azon a végzetes éjszakán, amikor a tűzeset történt és hogy ez hogyan tett tönkre egy házasságot, ám jelenet szintjén ennél többet nem kapunk ebből a vonalból. Michelle Williams Oscar-jelölését erős túlzásnak érzem, Randi karakterének sokkal nagyobb teret engedhettek volna, bár tény, hogy akkor egy egészen más történetet kaptunk volna.

Tetszett is, meg nem is

Összességében tehát, kettősek az érzéseim a filmmel kapcsolatban, ám inkább tetszik, mint nem, a Casey Affleck Lucas Hedges páros tökéletes harmóniája a film egyik legnagyobb erénye és sokat emel a filmélményen is.

dráma

Nem mintha olyan nagyszerű élete volna eddig, de Lee (Casey Affleck) ragaszkodik hozzá. Amikor a bátyja halála után kiderül, hogy neki kell felelősséget vállalnia kamaszodó... több»

2