2018.02.07 20:33 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Végtelenül unalmas

Sok jó kritikát olvastam a filmről, ennek ellenére nekem sokadik nekifutásra sikerült csak, több részletben végignéznem, ami szerintem némileg a véleményemet is előrevetíti. Ez a film egyszerűen unalmas volt, amin a remek színésznők sem lendítettek sokat. Pedig Annette Benning nagyszerűen hozza a depresszió küszöbén álló nőt, aki egyetlen örömét a fiában leli, a probléma csupán annyi, hogy a srác ennek nem titkoltan igyekszik ellenállni. Lázadása okoz néhány kellemes percet a nézőnek, s hozzá kell tennem, hogy a fiút alakító Lucas Jade Zumann egy ígéretes tehetségnek tűnik, Jamie-t hamar a szívükbe zárjuk, s egyértelműen ő a középpontja a filmnek, ő az akiért a körülötte lévő, keményebbnél-keményebb női karakterek elgondolkodnak a saját életükön, s bár a film leírásában azt olvastam, hogy a nők próbálják Jamie életét megváltoztatni, valahogy én mégis azt érzem, hogy ez éppen fordítva történik.

Bening mellett Elle Fanning (a kisebbik Fanning lány most már lassan a nővérkéjét is túlszárnyalja) és Greta Gerwing látható, akik egytől-egyig izgalmas karakterek, s fiatal koruk ellenére komoly drámák színesítették az életüket. Az igazi feminista sztori csúcspontja pedig egyértelműen a vacsora jelenetében teljesedik ki, amikor szépen-lassan minden szereplőben felszakad a gát, s szemérmetlenül kitálal a szexuális életéről. Amikor Dorothea a saját jövőjét vizionálja (X éves koromban meghalok tüdőrákban...), az valami briliáns...

Végtelenül unalmas

Összességében minden okés: A korkép nagyszerű, a szkeccs-szerű felépítés is rendben van, a színészi alakítások kivételesek, valamiért mégsem ragadott magával. Talán hangulat kérdése a dolog.

dráma | vígjáték

A 20. századi nők című filmdráma három olyan nő életével ismerteti meg a nézőket, akik az 1970-es években a szabad szerelem révén új szemszögből kezdenek a világra, s... több»

0